Download de app
Download de app
Navigatie knop

Vacature: Ervaringsdeskundige Inspecteur Toegankelijkheid

Nieuws

Functieomschrijving Ervaringsdeskundige Inspecteur Toegankelijkheid 

Heb jij een beperking maar ben je zelfstandig mobiel? Ga jij graag zelfstandig op pad (of als koppel), heb je technisch inzicht en wil jij je skills inzetten om Nederland toegankelijker te maken voor íedereen? Dan hebben we een leuke freelance job voor jou!

Ongehinderd is voor een aantal grote, landelijke opdrachten op zoek naar Inspecteurs Toegankelijkheid met een beperking. Als Inspecteur Toegankelijkheid bezoek je publieke locaties van gemeenten en bedrijven en meet je daarvan de toegankelijkheid op. Wanneer je bij ons aan de slag gaat, leren we je alles wat je moet weten over de methodiek van toetsen en adviseren over universele toegankelijkheid van gebouwen.

Als Inspecteur Toegankelijkheid:

 • – Bezoek je publieke locaties in jouw regio, in overleg nader te bepalen. We zijn actief in heel Nederland.
 • – Toets je op toegankelijkheid aan de hand van de methodiek van Ongehinderd. Je kunt – in overleg – ook als koppel op pad gaan.
 • – Breng je de toegankelijkheid in kaart en adviseer je over verbetermogelijkheden.
 • – Werk je nauw samen met je collega’s in een informele en gezellige sfeer.

 

Wat verwacht Ongehinderd van jou als Inspecteur Toegankelijkheid:

 • – Een afgeronde opleiding op minimaal MBO-niveau.
 • – Een technische achtergrond of technisch inzicht.
 • – Minimaal 6 uur beschikbaar per dag.
 • – De fysieke mogelijkheid om een iPad te bedienen en onderdelen van een gebouw (van drempel tot lift en verlichting) te meten. Door de toepassing van nieuwe, innovatieve meetmethoden kan dit ook vanuit een rolstoel. Om praktische redenen moet je in staat zijn om over een drempel tot 10cm te komen (vb. een stoeprand).
 • – Ervaring in het werken met digitale systemen (apps, cloud- en webbased programma’s).
 • – Zelfstandige mobiliteit met eigen vervoer.
 • – Sterke communicatieve vaardigheden en je bent nauwkeurig, zelfstandig en representatief.

 

Wat biedt Ongehinderd jou als Inspecteur Toegankelijkheid:

 • – Een overeenkomst op basis van freelance (geen vrijwilligerswerk).
 • – Goede verdiensten: gemiddeld €250 per dag en je opleiding wordt ook betaald.
 • – Een betaalde opleiding om te kunnen toetsen op universele toegankelijkheid. Je wordt per type gebouw opgeleid.
 • – Veel groeiperspectief: in eerste instantie een klus voor – naast drie dagdelen opleiding – één dag toetsen. De opleiding wordt verdeeld worden over 1 of 2 weken. We hebben de intentie om de samenwerking daarna te verlengen.
 • – De kans om écht verschil te maken in de maatschappij voor 15% van alle mensen (1 op de 7 heeft een beperking).

 

Bedrijfsprofiel:

Ongehinderd is een maatschappelijk gedreven onderneming die zich inzet voor een toegankelijker Nederland. Opgericht door Gerard de Nooij die op zijn 23ste door een motorongeval een dwarslaesie opliep. Na zijn revalidatie ervaart hij letterlijk welke drempels er in het alledaagse leven zijn nu hij beperkt is in zijn mobiliteit. Hij besluit niet bij de pakken neer te gaan zitten en richt Ongehinderd op.

Het bedrijf heeft een app en website waarmee mensen met een beperking altijd en overal inzicht krijgen in de toegankelijkheid van publieke locaties. In opdracht van onder andere diverse ministeries en landelijke instellingen, provincies, gemeenten en bedrijven worden met een team van Inspecteurs Toegankelijkheid publieke gebouwen en voorzieningen in kaart gebracht. De informatie is in de gratis app en op de website te vinden. De locaties zijn hierdoor goed vindbaar voor de nu al 300.000+ gebruikers die ook zelf locaties aanmelden en beoordelingen plaatsen. Nu al zijn meer dan 80 gemeenten en duizenden bedrijven aangesloten bij de app en website. De onderneming heeft een unieke methodiek ontwikkeld om toegankelijkheidsadvies te geven voor bestaande gebouwen, maar ook nieuwbouw-, verbouw- en renovatieprojecten. Locaties worden getoetst en ontvangen advies over Universele Toegankelijkheid (alle soorten beperkingen en chronische ziekten), volgens de criteria van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid.

 

Informatie:

Ben jij enthousiast geworden? Mail dan zo snel mogelijk, uiterlijk 4 oktober, je CV met motivatiebrief naar Gerard de Nooij (info@ongehinderd.nl) onder vermelding van ‘Inspecteur Toegankelijkheid’.

Voor meer informatie over het bedrijf kijk op www.ongehinderd.nl. Bekijk ook de andere vacatures (freelance of vrijwillig) op onze vacaturepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

EDIT 18:30u naar aanleiding van vragen toegevoegd:

 • – Minimaal 6 uur beschikbaar per dag.
 • – De fysieke mogelijkheid om een iPad te bedienen en onderdelen van een gebouw (van drempel tot lift en verlichting) te meten. Door de toepassing van nieuwe, innovatieve meetmethoden kan dit ook vanuit een rolstoel. Om praktische redenen moet je in staat zijn om over een drempel tot 10cm te komen (vb. een stoeprand).

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: