Download de app
Download de app
Navigatie knop

Hoe toegankelijk is uw accommodatie voor 15% van de Nederlanders?

Iedereen is welkom 
Als ondernemer wilt u een zo breed mogelijke doelgroep aantrekken, dus is iedereen welkom bij u. Ook gasten met een beperking. Dat zijn namelijk stuk voor stuk vakantiegangers, avonturiers en natuurliefhebbers die genieten van een avondje uit, of van een vakantie of weekendje weg. Net als ieder ander. Met één verschil: ze zijn afhankelijk van de toegankelijkheid van een gebouw en zullen uw locatie daarom niet zomaar spontaan bezoeken. Ze bereiden zich daarom voor en zoeken uit hoe toegankelijk uw locatie is.

Niet 100% toegankelijk? 
Het is positief als uw locatie goed toegankelijk is, maar het is niet altijd nodig om een volledig aangepaste accommodatie te bieden. Veel gasten met een beperking kunnen prima bij u terecht als u een basisniveau van toegankelijkheid kunt bieden.

15% van de Nederlanders 
Wist u trouwens dat er nu al meer dan 2,5 miljoen Nederlanders met een beperking zijn? Dit betekent dat 15% van uw potentiële gasten een of meerdere beperkingen heeft: het zijn mensen die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel, slechtzienden of blinden, slechthorenden of doven en mensen met een assistentiehond. De komende jaren zal dit verder toenemen door de dubbele vergrijzing. Wilt u deze doelgroep in uw zaak of accommodatie ontvangen? Zorg dan dat u goed vindbaar bent. Dit levert gewoonweg omzet op.

Ongehinderd app en website
Ongehinderd kan u helpen om de zichtbaarheid van uw locatie(s) te verbeteren én alle informatie te verstrekken die gasten met een handicap zoeken. Uw locatie wordt getoetst door een Inspecteur Toegankelijkheid en u wordt gepresenteerd in de veel gebruikte Ongehinderd app en op de website. Hierdoor vergroot u uw bereik snel en makkelijk. Daarnaast laat u zien dat u toegankelijkheid voor gasten met een beperking belangrijk vindt.

“Betere informatievoorziening geeft me meer mogelijkheden om op pad te gaan.”
Gebruiker Ongehinderd app – slecht ter been

“Soms schatten de mensen de ruimte die je nodig hebt verkeerd in. Het is geen onwil maar onwetendheid.”
Gebruiker Ongehinderd app – rolstoel

Wilt u direct meer potentiële gasten bereiken? Meld uw locaties(s) aan voor de app en website.

Tarief

Om de toegankelijkheid van uw accommodatie door een Inspecteur Toegankelijkheid van Ongehinderd in kaart te laten brengen én uw locatie zichtbaar te maken in de landelijke app en website van Ongehinderd, betaalt u een jaarlijkse abonnementskosten van €75*.

2-jarig abonnement: 1e jaar gratis

Bij afname van een 2-jarig abonnement is het eerste jaar gratis. Dit betekent dat u meer dan 120.000 potentiële gasten bereikt voor maar €37,50 per jaar.

 

 

* = dit tarief geldt voor één hotel(kamer), restaurant, accommodatie of andere losstaande locatie, met een maximum van 300m2 aan publiek vloeroppervlakte

Wat levert het u op?

  • Meer bereik bij deze groeiende doelgroep.
  • Uw locatie wordt in de Ongehinderd app aantrekkelijk in beeld gebracht met tekst, foto’s, 360 panorama beelden en uw contactgegevens.
  • Omdat het belangrijk is dat bezoekers met een beperking weten wat er wél kan, wordt uw locatie gepresenteerd met een positieve insteek.

De Ongehinderd app heeft nu al meer dan 100.000 gebruikers. Er staan reeds meer dan 15.000 locaties in de app. Waaronder restaurants en vakantieaccommodaties, maar ook diverse attracties zoals de Efteling, Blijdorp, Wildlands, Beekse Bergen, Pathé bioscopen, Van der Valk hotels en vele theaters en musea.

Is uw locatie (in de basis) toegankelijk? Dan komen we graag langs om deze toe te voegen aan de Ongehinderd app en aan de website.

“Zeker in bestaande bouw ben je voor toegankelijkheid bijna blind, het is belangrijk dat we de zaken direct goed aanpakken en een externe specialistische partij hierbij betrekken. Het geeft ons de mogelijkheid, vanuit de bril van iemand met een functiebeperking, kritisch naar onze gebouwen te kijken.”
– Pauline van Moorsel-Prinsen, Facility Coördinator Pathé

Maak werk van toegankelijkheid en meld ook uw locatie aan!

Neem voor meer informatie contact op met lynn@ongehinderd.nl of bekijk middels onze zelfscan eerst zelf hoe goed uw locatie al toegankelijk is voor mensen met een beperking.

Contact

Lynn van den Berg
040-7803333
06-33036895
lynn@ongehinderd.nl

Gerelateerd nieuws

Mensen met een beperking staan bij elkaar met iemand met een document erbij

White Paper Lokale Inclusie Agenda toegankelijkheid voor gemeenten beschikbaar

18 februari 2021

Heeft uw gemeente al een Lokale Inclusie Agenda? Iedere gemeente is verplicht een Lokale Inclusie Agenda te maken, maar mag hierin een eigen route volgen. In de praktijk blijkt het ...
Meer informatie over White Paper Lokale Inclusie Agenda toegankelijkheid voor gemeenten beschikbaar>


Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: