Download de app
Download de app
Navigatie knop

Hoe toegankelijk is uw bedrijf?

Toegankelijkheidstoets

Middels een Toegankelijkheidstoets weet u of uw locatie toegankelijk is voor mensen met auditieve, visuele, motorische en verstandelijke beperkingen en mensen die gebruik maken van een geleide- of assistentiehond. De toegankelijkheid van uw locatie wordt in kaart gebracht door een getrainde Inspecteur Toegankelijkheid van Ongehinderd. Daarnaast komt u in aanmerking voor het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid wanneer uw locatie voldoet aan de criteria.

Na de toegankelijkheidstoets wordt uw locatie gepubliceerd op de app en website van Ongehinderd. De focus ligt hierbij op de positieve aspecten van de locaties. Voor bezoekers met een beperking is het immers belangrijk om te weten wat er wél kan. Hiermee weten mensen met een beperking precies welke voorzieningen u biedt. Bovendien is op deze manier uw locatie goed vindbaar voor deze grote doelgroep. Dit biedt mogelijkheden tot groei en omzetstijging. We helpen u ook graag om de toegankelijkheid verder te optimaliseren. In de praktijk zijn er veel eenvoudige aanpassingen mogelijk om uw locatie toegankelijker te maken en gasten met een beperking meer comfort te bieden.

De toegankelijkheidstoets biedt u het volgende:

 • Toets door een Inspecteur Toegankelijkheid.
 • Presenteer uw locatie in de Ongehinderd app en op de website.
  • Inclusief foto’s en introductie
  • Juiste en volledige weergave van de toegankelijkheid
  • Alle contactgegevens van uw locatie
 • Kans op het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid.
 • Optioneel: Praktische verbeteradviezen uitgewerkt in een overzichtelijke rapportage. De adviezen zijn gebaseerd op het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid.

Uitbreiding met adviesrapportage

Wilt u weten hoe u de toegankelijkheid van uw locatie nog verder kunt optimaliseren? Niet alleen voor mensen in een rolstoel, maar voor gasten met alle typen beperkingen? Vraag dan een adviesrapportage aan. Voldoet uw locatie al? Dan ontvangt u het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid, zodat voor iedereen zichtbaar is dat uw locatie goed toegankelijk is.

Dit keurmerk kent vier niveaus: brons, zilver, goud en platina.

Over het rapport:

 • Na afloop van de toets worden de bevindingen samen met u besproken, deze vindt u netjes uitgewerkt in een overzichtelijk rapport.
 • De adviezen worden uitgewerkt, in veel gevallen met verschillende alternatieven waaruit u de meest passende kunt kiezen.
 • De verbeteradviezen zijn in detail uitgewerkt, zodat ze makkelijk en foutloos uitgevoerd kunnen worden.
 • De adviezen zijn gegroepeerd per gradatie van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid, zodat u uw ambities stapsgewijs kunt realiseren.

Weergave van uw locatie in de Ongehinderd app

Na de toegankelijkheidstoets wordt uw locatie in de landelijke Ongehinderd app en op de website gepresenteerd. Uw locatie wordt als premium locatie bovenaan in de app weergegeven en is hierdoor altijd goed vindbaar voor mensen met een beperking.

Het is belangrijk dat de gebruikers van de Ongehinderd app en website er op kunnen vertrouwen dat deze voorziet in informatie die juist en up-to-date is. Met een jaarlijkse check-up wordt ervoor gezorgd dat alle informatie van uw locatie geverifieerd blijft.

Als premium locatie ontvangt u een uitgebreide weergave in de Ongehinderd app en website met:

 • Diverse promotionele foto’s van uw locatie en van de voorzieningen
 • Introductietekst van uw locatie
 • Opvallend én bovenaan in de app en op de website
 • Contactgegevens van uw locatie
 • Navigatiefunctie direct naar uw locatie
 • Ieder jaar een check-up zodat alle informatie geverifieerd blijft.

Maak werk van toegankelijkheid en meld uw locatie aan!

Neem voor meer informatie contact op met bedrijven@ongehinderd.nl

Contact

Inge Groeneveld
040-7803333
06-83918449
advies@ongehinderd.nl

Gerelateerd nieuws

Quote wethouder Van der Reest: ik vind toegankelijkheid belangrijk

In gesprek over toegankelijkheid met gemeente Goes

22 april 2020

Met de ondertekening van het VN-Verdrag voor mensen met een handicap, kregen gemeenten de taak om de samenleving toegankelijk en inclusief te maken, zodat mensen met een beperking net zo ...
Meer informatie over In gesprek over toegankelijkheid met gemeente Goes>


Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: