Download de app
Download de app
Navigatie knop

Toegankelijker Nederland voor iedereen

Ongehinderd op pad
...samen maken we Nederland toegankelijker.

Toegankelijk en inclusief

Iedereen met een beperking – of dat nu blinden of slechtzienden zijn, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven of slechthorenden of mensen met een cognitieve beperking – wil toegankelijke gebouwen. Je wil immers zonder hindernissen een boodschap kunnen doen, of spontaan genieten van je vrije tijd. Maar waar vind je de leukste en de best toegankelijke locaties?

De vier voordelen van Ongehinderd

Ongehinderd app op telefoon

Één landelijk platform voor toegankelijke locaties

Gratis app en website waarmee je altijd en overal inzicht hebt in de toegankelijkheid en voorzieningen van alle publieke locaties. Zo hoef je niet meer te twijfelen of je goed kunt parkeren, ergens naar binnen kunt of dat toiletten bruikbaar zijn.

Voor en door mensen met een beperking, dus gebaseerd op jouw behoeften en beleving.

Brug naar de gemeente

Steeds meer ongehinderde gemeenten

Ongehinderd is actief in het in kaart brengen van gemeenten. Aangesloten gemeenten worden professioneel ondersteund om de toegankelijkheid van locaties te verbeteren. Dus los van het feit dat je de voorzieningen en leukste plekjes van steden overzichtelijk in de app en op de website kunt vinden, heeft Ongehinderd ook een stimulerende rol om de toegankelijkheid te verbeteren.

Team Ongehinderd

Inspecteurs Toegankelijkheid meten locaties op

Naast de vele gebruikers van de app heeft Ongehinderd een team van Inspecteurs en Adviseurs om locaties en steden te toetsen op toegankelijkheid en advies uit te brengen. Zij worden regelmatig getraind zodat ze de juiste kennis hebben van alle doelgroepen van mensen met een beperking. Dat maakt dat de gegevens in de app en op de website betrouwbaar zijn en dat hindernissen weggenomen worden.

Smiley in rood, oranje en groene kleur

Locaties beoordelen

Door je ervaringen te delen geef je anderen meer keuzevrijheid. Daarom kun je zelf locaties beoordelen met de Ongehinderd app en website.

Je hoeft geen expert te zijn. In de app plaats je eenvoudig en stap voor stap een beoordeling. Hiermee deel je waardevolle informatie voor andere app gebruikers.

Vrouw met krukken bestelt een koffie aan de bar

Ambassadeur

Heb je een beperking en wil je helpen? Word ambassadeur, meld snel en makkelijk nieuwe locaties aan met de app en website en spaar tegoed om te shoppen of voor een hapje of drankje!

https://ongehinderd.nl/word-jij-ambassadeur-bij-ongehinderd/

icoon telefoon
350.000
gebruikers app/website
icoon statistieken
10-15%
van inwoners heeft beperking
icoon locatie
>80
aangesloten gemeenten
icoon locaties
>16.000
locaties door nederland

Ontdek de aangesloten gemeenten:


Draag bij aan Ongehinderd!

Meer informatie ontvangen over hoe jij je kunt inzetten voor een toegankelijker Nederland? Mail naar info@ongehinderd.nl

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: