Download de app
Download de app
Navigatie knop

Vacature: Ambassadeur Ongehinderd

Nieuws

Functieomschrijving  Ambassadeur Ongehinderd 

Heb jij een beperking maar ben je zelfstandig mobiel? Ga jij graag zelfstandig op pad, heb je sterke communicatie skills en wil jij je inzetten om Nederland toegankelijker te maken voor íedereen? Dan hebben we een leuke job voor jou! Je kan zowel als freelancer aan de slag, maar je kunt dit werk ook als vrijwilliger (bijvoorbeeld als je een uitkering ontvangt). 

Ongehinderd is voor een grote, landelijke opdracht voor MKB-Nederland op zoek naar Ambassadeurs Toegankelijkheid. Als Ambassadeur Toegankelijkheid bezoek je locaties met een publieke functie en stimuleer je hen om aan te sluiten bij Ongehinderd. Locaties die aansluiten worden getoetst door een Inspecteur Toegankelijkheid, ze worden gepresenteerd in de Ongehinderd app en op de website en ze ontvangen een adviesrapport met verbeterpunten. Wanneer je bij ons aan de slag gaat, ontvang je promotiemateriaal, een Ongehinderd outfit en instructie zodat je snel aan de slag kan. Voor locaties die aansluiten ontvang je een vaste vergoeding, ook tijdens het inwerken al. Per gemeente is bepaald welke aansluitkosten een ondernemer betaald. Dit is een bedrag van €0 – €50. Aansluiten is dus zeer laagdrempelig voor een ondernemer.

We zoeken kandidaten voor dit mooie project door het hele land. Onder andere in de volgende gemeenten: Schagen, Bergen NH, Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Haarlemmermeer, Leiden, Alphen aan den Rijn, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Westland, Bussum-Gooise Meren, Amersfoort, Zaltbommel, Gemert-Bakel, Nuenen, Valkenswaard, Someren, Roermond, Mook en Middelaar, Berg en Dal, Oude-IJsselstreek, Ermelo, Deventer, Hengelo, Losser, Tubbergen, Ommen, Kampen, Assen en Veendam.

Als Ambassadeur Toegankelijkheid:

 • – Bezoek je publieke locaties om aan te sluiten. Jouw regio bepalen we in overleg. We zijn actief in heel Nederland.
 • – Beoordeel je locaties vanuit je eigen ervaring. Dit is niet hetzelfde als een toets door een Inspecteur.
 • – Bepaal je zelf hoelang je op een dag werkzaam bent. Je deelt zelf je tijd in. Als voorbeeld: in 1 uur kun je in het winkelcentrum in je eigen gemeente gemiddeld 5 ondernemers bezoeken.
 • – Zoek je lokaal en regionaal mensen met ervaringsdeskundigheid die (vrijwilllig) ambassadeur willen worden. Zij helpen jou aan meer adressen om te bezoeken.
 • – Werk je nauw samen met je collega’s in een informele en gezellige sfeer.

 

Wat verwacht Ongehinderd van jou als Ambassadeur Toegankelijkheid:

 • – Sterke communicatieve vaardigheden en je bent representatief.
 • – De fysieke mogelijkheid om over een hoogteverschil van 8cm te komen (vb. een drempel).
 • – Ervaring in het werken met digitale systemen (apps, cloud- en webbased programma’s).
 • – Zelfstandige mobiliteit met eigen vervoer.
 • – Sterke communicatieve vaardigheden en je bent nauwkeurig, zelfstandig en representatief.

 

Wat biedt Ongehinderd jou als Ambassadeur Toegankelijkheid:

 • – Een flexibele overeenkomst op basis van freelance of op basis van vrijwilligerswerk.
 • – Goede verdiensten: €15 per aangesloten locatie. Dus hoe sneller je een locatie enthousiasmeert en deze aansluit, hoe hoger je verdiensten.
 • – Een duurzame samenwerking en terugkerende inkomsten: Je bezoekt de aangesloten locaties in je regio ieder jaar opnieuw om deze up-to-date te houden.
 • – De kans om écht verschil te maken in de maatschappij voor 15% van alle mensen (1 op de 7 mensen in Nederland heeft een beperking).

 

Bedrijfsprofiel:

Ongehinderd is een maatschappelijk gedreven onderneming die zich inzet voor een toegankelijker Nederland. Opgericht door Gerard de Nooij die op zijn 23ste door een motorongeval een dwarslaesie opliep. Na zijn revalidatie ervaart hij letterlijk welke drempels er in het alledaagse leven zijn nu hij beperkt is in zijn mobiliteit. Hij besluit niet bij de pakken neer te gaan zitten en richt Ongehinderd op.

Het bedrijf heeft een app en website waarmee mensen met een beperking altijd en overal inzicht krijgen in de toegankelijkheid van publieke locaties. In opdracht van onder andere diverse ministeries en landelijke instellingen, provincies, gemeenten en bedrijven worden met een team van Inspecteurs Toegankelijkheid en ervaringsdeskundige Inspecteurs Toegankelijkheid publieke gebouwen en voorzieningen in kaart gebracht. De informatie is in de gratis app en op de website te vinden. 16.000+ locaties zijn hierdoor goed vindbaar voor 300.000+ gebruikers. Zij melden zelf ook locaties aan en plaatsen beoordelingen. Nu al zijn meer dan 80 gemeenten aangesloten bij de app en website. De onderneming heeft een unieke methodiek ontwikkeld om toegankelijkheidsadvies te geven voor bestaande gebouwen, maar ook nieuwbouw-, verbouw- en renovatieprojecten. Locaties worden getoetst en ontvangen advies over Universele Toegankelijkheid (alle soorten beperkingen en chronische ziekten), volgens de criteria van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid.

 

Informatie:

Ben jij enthousiast geworden? Mail dan zo snel mogelijk een korte introductie van jezelf en waarom jij dé kandidaat bent voor deze functie, naar Gerard de Nooij (info@ongehinderd.nl) onder vermelding van ‘Ambassadeur Toegankelijkheid’. We kijken uit naar je aanmelding! 🙂

Voor meer informatie over het bedrijf kijk op www.ongehinderd.nl. Bekijk ook de andere vacatures (freelance of vrijwillig) op onze vacaturepagina.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: