Download de app
Download de app
Navigatie knop

Word Verkenner bij Ongehinderd

Nieuws

 

Heb jij een beperking en wil je helpen om Nederland toegankelijker te maken? Leuk! Meld je dan aan als Verkenner van Ongehinderd en draag bij aan een #ongehinderd Nederland voor iedereen.

Maak direct een account aan en meld je aan als Verkenner

Inleiding

Als Verkenner draag je bij aan ‘universele toegankelijkheid’. Dat betekent dat alles in en rondom gebouwen zo gemaakt is dat deze voor iedereen goed te gebruiken zijn.  Dus ook voor mensen met een beperking, chronische ziekte. Daarbij kijken we bijvoorbeeld ook naar toegankelijkheid voor lange mensen, kleine mensen en mensen met dementie.

Wat doet een Verkenner?

Je beoordeeld publieke locaties met het groene plusje in onze app of website en deelt je ervaringen door een beoordeling te plaatsen. Wil de locatie aansluiten dan wordt deze getoetst voor onze app en website en krijgt deze advies op basis van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. Met iedere aanmelding draag je dus bij aan een toegankelijker Nederland. Daarnaast spaar je punten voor een hapje, een drankje of om lekker te gaan shoppen!

Het verschil tussen een Verkenner en een Ambassadeur

Een Verkenner gebruikt onze app of website om nieuwe locaties te beoordelen. Hierbij meet je de ingang van de locatie op, geef je antwoord op een aantal vragen en maak je een foto. Een Ambassadeur gaat in gesprek met de contactpersoon van een locatie over aansluiting bij de Ongehinderd app en website. De Inspecteur van Ongehinderd toetst de locatie en brengt advies uit. Hierna gaat de Ambassadeur met de contactpersoon van de locatie in gesprek over het advies.

Punten sparen

Als Verkenner spaar je punten voor de volgende acties:
Profiel invullen = 100 punten (€10)
Locatie beoordelen = 20 punten (€2)
Locatie aansluiten na aanmelding (Ambassadeurs) = 130 punten (€13)
Opvolgen van een adviesrapport bij een ondernemer (Ambassadeur) = 100 punten (€10)

Voor het aanmelden van een gehandicaptenparkeerplaats of openbaar vervoerhalte ontvang je op dit moment nog geen punten.

Hoe word ik Verkenner?

Registreer in onze app of op onze website met een account en vul de velden in onder het kopje ‘Verkenner‘. Je ontvangt hierna van ons een mail waarom we vragen om je telefoonnummer voor een kennismaking. Na de kennismaking maken we een afspraak om je te trainen. Je ontvangt dan ook een kleine tas van Ongehinderd met meetinstrumenten. Je kunt hierna direct beginnen.

Maak direct een account aan en meld je aan als Verkenner

 

Succes en heel veel plezier!

*Na aanmelding wordt iedere kandidaat-verkenner en iedere aangemelde locatie geverifieerd door een medewerker van Ongehinderd.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: