Download de app
Download de app
Navigatie knop

Terugblik op een geslaagde Week van de Toegankelijkheid

Nieuws

Het zit er weer op: de Week van de Toegankelijkheid. Een geslaagde week vol allerlei leuke activiteiten gericht op toegankelijkheid en bewustwording. Dat zien wij bij Ongehinderd natuurlijk graag! In dit nieuwsbericht blikken we terug op de Week van de Toegankelijkheid, met daarin onder andere de succesvolle eerste editie van de MKB Toegankelijke Toertocht en het Gouden Keurmerk voor Toegankelijkheid dat we mochten uitreiken aan Batavia Stad Fashion Outlet.

MKB Toegankelijke Toertocht

Succesvolle eerste editie van de MKB Toegankelijke Toertocht

Ter afsluiting van de eerste ‘MKB Toegankelijke Route’, reden afgelopen zaterdag 9 duo’s een prachtige toertocht door het heuvel- en bosrijke Rijk van Nijmegen. Onderweg losten de deelnemers leuke opdrachten op.

De afgelopen weken hebben we 83 locaties in het Rijk van Nijmegen getoetst op toegankelijkheid. 20 winkeliers en (horeca)ondernemers konden we direct verblijden met het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid! Aan het einde van de middag zijn de resultaten gepresenteerd aan de wethouders van de deelnemende gemeenten: Wethouders Fleuren, Peters, Schoenaker en Houben van gemeenten Berg en Dal, Mook & Middelaar, Heumen en Beuningen.

Heb jij ook zin om het Rijk van Nijmegen te ontdekken? Alle getoetste locaties zijn terug te vinden in de Ongehinderd app en via www.mkbtoegankelijkeroute.nl.

Batavia Stad ontvangt Gouden Keurmerk voor Toegankelijkheid

Bij Batavia Stad Fashion Outlet kun je goed terecht voor een toegankelijk dagje shoppen! Op dinsdag 5 oktober mocht Harold Adriaansen, Adviseur Beleid en Toegankelijkheid bij Ongehinderd, het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid overhandigen aan Bert van Noort van Batavia Stad Fashion Outlet. Door snel aan de slag te gaan met de verbeterpunten uit ons adviesrapport, waaronder het bevestigen van beugels in de rolstoelvriendelijke toiletten, kon Batavia Stad het keurmerk Goud nu in ontvangst nemen. Batavia Stad is daarmee het eerste winkelgebied met het gouden keurmerk. Bekijk hier de locatie in de app!

 

Gerard de NooijDoe mee aan de Toegankelijkheidsrevolutie

Ter ere van de Week van de Toegankelijkheid deelde Gerard de Nooij, directeur van Ongehinderd, afgelopen week een oproep aan alle gemeenten van Nederland: “Help ons om de toegankelijkheid van jullie gebouwen – geheel kosteloos – in kaart te brengen!”

Je leest de hele blog op de website van Sociaal Bestek.

 

 

 

 

150.000 gebruikers in de Ongehinderd app!

Feestmomentje: de Ongehinderd app heeft inmiddels al meer dan 150.000 gebruikers!  Samen met al deze gebruikers maken we Nederland steeds toegankelijker. Dus doe snel mee om zoveel mogelijk locaties te beoordelen in de Ongehinderd app.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: