Download de app
Download de app
Navigatie knop

Doe mee aan ‘de MKB Toegankelijke Toertocht’ door het Rijk van Nijmegen!

Nieuws

Altijd al eens een toertocht willen rijden? Niet om de snelheid maar wel om de prachtige landelijke vergezichten, de kronkelende weggetjes, het plezier om de routeopdrachten, de spanning van het spel, gezelligheid tussen de chauffeur en navigator en het contact met andere deelnemers? Dan is dit je kans! Meld je snel aan voor de ‘MKB Toegankelijke Toertocht’ op zaterdag 9 oktober via het formulier onderaan deze pagina of neem contact op via mkbtoegankelijk@ongehinderd.nl.

Hoe werkt het?
Tijdens de toertocht door het prachtige landschap van het Rijk van Nijmegen en Berg en Dal kan je genieten van de mooiste en meest toegankelijke plekjes van één van de mooiste bos- en heuvelachtige gebieden van Nederland.

Onderweg los je opdrachten op, ontdek je wat de mooie en goed toegankelijke plekken in de omgeving zijn en ontvang je een heerlijke lunch. Je maakt hiervoor gebruik van eigen (aangepast) vervoer. Nodig een collega, een vriend(in), of familielid uit om samen de route te rijden. Zo kan je verdelen wie de chauffeur is en wie de navigator. Op de start- en de eindlocatie is een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig.

Bij aanvang ontvang je een door een route-expert ontwikkeld routeboek met instructie en diverse leuke opdrachten, een heerlijke lunch op een prachtige locatie en natuurlijk kans op gave prijzen! Voor blinden en slechtzienden wordt indien gewenst het routeboek voorzien van voelbare kaarten in reliëf.* Kosten voor deelname zijn slechts €10,- per persoon (= €20,- per koppel/auto) inclusief lunch.

Programma (onder voorbehoud)

  • 09.45 – 10.30 uur: inloop bij De Gelderse Poort (Rijndijk 6, 6566 CG Millingen aan de Rijn)**
  • 10.30 – 10.45 uur: briefing over de toertocht
  • 11.00 uur:               start route
  • 15.30 uur:               uiterste aankomst op eindlocatie**
  • 15.30 – 16.30 uur: plenaire afsluiting toertocht en prijsuitreiking

 

Programma MKB Toegankelijk
De ‘MKB Toegankelijke Toertocht’ wordt georganiseerd vanuit het programma MKB Toegankelijk. Hiervoor gaan we het komende jaar verspreid door het land in verschillende regio’s de toegankelijkheid van horeca, winkels en straten in kaart brengen met als doel de toegankelijkheid te bevorderen. We starten in het Rijk van Nijmegen/Berg en Dal. Deze regio sluiten we feestelijk af met de toertocht zodat jij de mooie en toegankelijke plekjes van deze routes kan ontdekken!

Aanmelden
Heb je interesse om mee te doen? Meld je snel aan voor de ‘MKB Toegankelijke Toertocht’ want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en vol = vol!

Mocht je vragen hebben, dan horen wij het graag. Neem hiervoor contact op via mkbtoegankelijk@ongehinderd.nl.

*De deadline voor het aanmelden voor het routeboek voorzien van voelbare kaarten in reliëf is helaas verstreken. 

**Bij de start- en eindlocatie wordt een coronacheck uitgevoerd.

MKB Toertocht

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: