Download de app
Download de app
Navigatie knop

Op vakantie in het Vechtdal? 11 tips!

Nieuws

11 toegankelijke uitjes waar je met een rolstoel terecht kunt

Actief en ontspannen in het groen? Dan zit je goed met een weekendje weg in de regio Vechtdal. Centraal staat de Vecht, die hier door het landschap kronkelt. Eten met uitzicht op het water, slapen in een bosrijke omgeving of lekker actief op pad door het prachtige landschap. Hier valt genoeg te beleven!

Voor deze eerste Fit for Life Route zetten we in samenwerking met Coloplast 11 tips voor leuke en toegankelijke overnachtingsaccommodaties, restaurants en activiteiten voor je op een rijtje. De locaties zijn geselecteerd op basis van de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. Uiteraard hebben we de locaties getoetst voor iedereen dus ook voor iemand die blind of slechtziend, doof of slechthorend, slecht ter been en/of gebruik maakt van een assistentiehond. Vanaf nu komt er elke maand een route met tips voor toegankelijke uitjes op een nieuwe locatie online in de Ongehinderd app. Hou hiervoor onze social media in de gaten!

Rust, ruimte en natuur: dat vind je op Camping de Boergondiër.  Je hebt hier een aangepast vakantiehuisje, waar je heerlijk kan overnachten. Voor de badkamer kan je terecht bij de sanitaire voorzieningen: hier is een aangepaste badkamer met rolstoelvriendelijk toilet. Klik hier voor alle informatie over de voorzieningen.

Ben jij een echte theeleut? Of juist de ultieme koffiedrinker? Een uitstapje naar de SomerWende kan dan bij je bezoek aan de regio Vechtdal niet ontbreken. Geniet hier van een koffie- of theeproeverij. De SomerWende is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur, overige tijden/dagen op afspraak. Naast dat je hier lekker wat kan drinken, biedt deze locatie ook voorzieningen als een rolstoelvriendelijk toilet.

Heb je na een actieve dag buiten zin in een lekkere pannenkoek? Dan kun je lekker gaan eten bij Restaurant De Rheezerbelten. Naast dat dit een pannenkoekenrestaurant is, vind je hier ook een bistro. Het restaurant beschikt over een rolstoelvriendelijk toilet. Alle toegankelijkheidsinformatie vind je in de Ongehinderd app.

Voor paardenliefhebbers is dit de locatie om te overnachten! Ze hebben bij de Horsestellerie namelijk een grote paardenstalling, dus hier lopen altijd paarden rond. Je kunt hier overnachten in mooie luxe vakantiehuizen, waarvan er twee aangepast zijn. Let op: er is een kleine drempel bij de entree en er zijn geen beugels bij het toilet.

Rond de receptie en eetzaal hebben ze nu nog grind, maar hier gaan ze tegels leggen! Het pad naar de huisjes is wel al verhard. Bekijk hier alle informatie over de toegankelijkheid.

Ben je met een grote groep? Dan heeft de Wolfskuil de perfecte accommodatie voor jou. Gelegen in de bossen bij Ommen vind je hier de Jorishoeve. Hier kun je met 12, 16 of 28 personen terecht. Op de begane grond hebben ze een aangepaste slaapkamer met aangepast sanitair. Hiernaast beschikken ze ook over nog een accommodatie, de Mowglihut, waar 22 personen terecht kunnen. Deze accommodatie is niet volledig aangepast, maar hier zijn wel een aantal voorzieningen.

Vechtdal staat bekend om de Vecht, tijdens je vakantie wil je deze natuurlijk wel van dichtbij bekijken. Maak hiervoor een mooie rondvaart op de Vecht met Rederij Peters. De rondvaartboot is aangepast en beschikt over een rolstoelvriendelijk toilet. Met de boot vaar je van Ommen naar Vilsteren en terug. Let op: de hellingbaan naar de entree van de boot is 75cm breed. Alle toegankelijkheidsinformatie vind je hier.

Genieten in de hottub met prachtig uitzicht over het Overijsselse landschap kan bij Camperplaats Vechtdal. Hier kun je namelijk een camperplaats met hottub huren. Wel heb je hiervoor dus een eigen of gehuurde (aangepaste) camper nodig. De sanitaire voorzieningen zijn namelijk niet speciaal aangepast. Leuk weetje: ze zijn ze bezig om een (aangepast) vakantiehuisje te maken op de camperplaats. Lees hier alle informatie over deze locatie.

Gezellig dineren, heerlijk eten en een mooi uitzicht over de Vecht: dat is de Grandcafé Restaurant de Troubadour in Hardenberg. Neem hier bijvoorbeeld een mooi stukje zalm, een lekker biefstukje of kies voor een heerlijke tomatenrisotto. De keuze is ruim en er zijn ook genoeg mogelijkheden om bijvoorbeeld vegetarisch te eten. Qua toegankelijkheid zijn hier ook voorzieningen, waaronder een rolstoelvriendelijk toilet.

Om echt iets mee te krijgen van de regio, kun je lokale producten kopen bij Aspergeboerderij Het Nijenhuis. In het seizoen natuurlijk asperges, maar hiernaast hebben ze ook een assortiment van andere producten. Zeker leuk om een vakantiesouvenirtje mee te nemen of om een cadeautje te kopen. Er is hier ook een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig.

Ben jij actief en hou je van handbiken? Dan kun je in deze omgeving prima op pad. Handbiken.nl heeft een mooie route met ons gedeeld. Bekijk hier de routebeschrijving van de Handbikeroute Dedemsvaart. Op de route vind je bovendien een paar tussenstops: De Wheem en Boerencamping “achter ’t koeienpad”. De route heeft een afstand van 28 km en heeft geen grote hoogteverschillen. Lees hier alles over deze route.

Is het iets minder weer of ben je toe aan iets anders? Ga dan lekker een avondje naar de bioscoop in Zwolle. Popcorn erbij en lekker genieten van de film! Pathé Zwolle heeft op drie verdiepingen in totaal negen zalen inclusief achttien rolstoelplaatsen waarmee de gehele bioscoop rolstoeltoegankelijk is.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: