Download de app
Download de app
Navigatie knop

10 toegankelijke uitjes waar je met een rolstoel terecht kunt

Nieuws

Hoe ga je er op uit in een rolstoel? Hoe weet je leuke locaties te vinden die ook goed toegankelijk zijn? Het blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn om de juiste informatie te vinden. Momenteel blijft 30% van de mensen met een beperking thuis, omdat ze niet weten waar ze terecht kunnen. Ongehinderd en Coloplast gaan hier iets aan doen. Vanaf 24 mei worden de Coloplast Fit for Life Routes in de gratis Ongehinderd app geplaatst, waarmee inspiratie wordt geboden voor een ongehinderd weekendje weg voor iedereen.

Coloplast Fit for Life Routes

Elke maand worden in een Coloplast Fit for Life Route 10 locaties uitgelicht waaronder overnachtingslocaties, restaurants, cafés en leuke activiteiten. Wanneer je immers een toegankelijk hotel hebt gevonden, is het wel zo handig om te weten waar je hier in de buurt terecht kunt voor bijvoorbeeld een hapje eten. Op 24 mei komt de eerste route online in de Ongehinderd app: 10 leuke en toegankelijke locaties in de regio Vechtdal. Alle feitelijke toegankelijkheidsinformatie over de locaties is terug te vinden in de gratis Ongehinderd App. Zodat je, onafhankelijk van je beperking, weet of jij hier goed terecht kunt.

Ongehinderd

Ongehinderd is een organisatie die zich inzet voor een toegankelijk Nederland voor iedereen. Dus ook mensen met een beperking: rolstoelgebruikers, mensen die slecht ter been zijn, blinden en slechtzienden, doven en slechthorenden. Ongehinderd toetst locaties op toegankelijkheid en geeft aan de hand hiervan advies aan de locaties. Met een paar kleine aanpassingen zijn veel locaties al voor veel mensen goed toegankelijk. Alle voorzieningen die aanwezig zijn op een locatie worden gepresenteerd in de gratis Ongehinderd app.

Fit for Life van Coloplast

Fit for Life is een programma van Coloplast om mensen met een dwarslaesie te ondersteunen fit(ter) door het leven te gaan. Het is mede ontwikkeld door mensen met een dwarslaesie, hun partners en familieleden en zorgprofessionals. Niet alleen mensen met een dwarslaesie hebben baat bij dit programma, het is een programma dat grotendeels relevant is voor alle mensen in een rolstoel. Door evenementen en bijeenkomsten willen we samen manieren ontdekken om gezonder, prettiger en energieker door het leven te gaan. Dit kan bijvoorbeeld door een kleine aanpassing in het voedingspatroon of meer dagelijkse beweging.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: