Download de app
Download de app
Navigatie knop

Ontdek de stad en natuur

Nieuws

De bruisende lichtstad Eindhoven en omgeving verkennen? In deze Fit for Life Route hebben we in samenwerking met Coloplast weer 11 tips voor leuke en toegankelijke overnachtingsaccommodaties, restaurants en activiteiten voor je uitgezocht.

De locaties zijn geselecteerd op basis van de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. Uiteraard hebben we de locaties getoetst voor iedereen dus ook voor iemand die blind of slechtziend, doof of slechthorend, slecht ter been en/of gebruik maakt van een assistentiehond.

Vincentre
Maak in het museum Vincentre kennis met Vincent van Gogh en bekijk zijn schilderijen of lees zijn brieven. Wist jij bijvoorbeeld dat de wereldberoemde kunstschilder in Nuenen werkte en woonde van 1883 tot 1885? Vincentre is goed rolstoeltoegankelijk. Bij het museum is een verharde hellingbaan naar de entree, bij de deur is wel een kleine drempel aanwezig. Lang genoeg binnen doorgebracht? Ga dan in Nuenen langs de maar liefst 23 verschillende Van Gogh-locaties, waarvan 14 locaties door hem zijn geschilderd of geschetst. Er is hiervoor een speciaal fietspad aangelegd, zie ook de handbikeroute!

 

Parkstreet BBQ & GRILL
Ben jij altijd wel in voor een barbecue? Breng dan zeker een bezoek aan Parkstreet BBQ & Grill in Nuenen. Je kunt hier terecht voor spareribs, burgers, pulled pork, steaks en meer. Uiteraard hebben ze ook een heerlijke vegetarische optie. De toegankelijkheid van Parkstreet is goed: geen drempels aanwezig bij de ingang en je kunt hier gebruikmaken van een rolstoelvriendelijk toilet.

 

Aldörrum Logementen & Camping
Logeren op het platteland. Dat kan bij Aldörrum in het historische klokkendorp Aarle-Rixtel. Hier kun je heerlijk in een (aangepaste) vakantiewoning overnachten. De verschillende logementen bij Aldörrum zijn zonder drempels. Er zijn hier verschillende voorzieningen aanwezig waaronder een hoog/laag bed met papegaai, een verrijdbare douchestoel en een douchebrancard.

 

 

Pathé Eindhoven
Een lekker avondje relaxen? Geniet dan van een film in een van de acht rolstoelvriendelijke zalen van Pathé Eindhoven. Naast de gewone zalen vind je hier ook een speciale IMAX bioscoopzaal en een 4DX zaal. Deze goed toegankelijke bioscoop beschikt over een lift en een rolstoelvriendelijk toilet.

 

Puur de Peel
Geniet met groepen tot 32 personen in zes compleet uitgeruste vakantiehuizen aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel (Heusden). Naast het verblijf in de aangepaste overnachtingslocaties kun je onbeperkt gebruikmaken van het overdekt en verwarmd zwembad met tillift. Alle woningen op het terrein zijn drempelvrij, hebben extra brede deuren en beschikken over een hoog-laag bed. De badkamer is voorzien van een douchestoel en een rolstoelvriendelijk toilet.

 

 

Rolstoelroute Nationaal Park de Groote Peel
Voor een actief en rustgevend uitje in de natuur kun je terecht bij Nationaal Park De Groote Peel in Ospel. Zij hebben een speciale route die goed toegankelijk is voor mensen in een rolstoel. Deze route start (en eindigt) bij de vooringang van Buitencentrum De Pelen. Hier is een gehandicaptenparkeerplaats en rolstoelvriendelijk toilet aanwezig. Stop onderweg ook zeker even om bijzondere vogels te spotten in de rolstoeltoegankelijke vogelkijkhut.

 

De Watermolen van Opwetten
Even bijkomen met een drankje of lunch? Of een avondje gezellig uit eten? Het kan allemaal, op het terras of in de tuin bij De Watermolen van Opwetten in Nuenen. Is het weer wat minder? Dan kun je uiteraard ook binnen terecht. Er is een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig.

 

 

 

Handbikeroute Molenroute Nuenen
Zin om op een actieve manier de omgeving te ontdekken? Trek dan een dag uit om deze handbikeroute in de omgeving van Eindhoven en Nuenen te fietsen. Je rijdt hier een stuk van de Vincent van Gogh fietsroute. Je ontdekt hier het gevarieerde Brabantse landschap en bezoekt plekken die Van Gogh als schilder hebben gevormd. Deze molenroute heeft een afstand van 25.33 kilometer en heeft genoeg toegankelijke tussenstops op de route.

 

Urban Shopper EindhovenUrban shopper Strijp-S
Winkelen, maar dan net even anders. Daarvoor ga je naar Urban Shopper op Strijp-S in Eindhoven. Een kleinschalig overdekt winkelcentrum gevestigd in een van de oude fabriekshallen. Je vindt hier geen standaard aanbod; 20 creatieve ondernemers houden zich bezig met design, kunst, muziek, mode, vintage en ambacht. Er is een hellingbaan naar de entree aanwezig.

 

 

Vershal het VeemVershal het Veem in Eindhoven op Strijp-S
Ruiken, proeven, eten, drinken, kopen en koken. Daarvoor moet je bij vershal ’t Veem, een dagelijks overdekte versmarkt op Strijp-S zijn. Je kunt hier terecht voor al je dagelijkse boodschappen, maar je bent ook welkom om gewoon lekker rond te kijken of voor ontbijt, lunch of een drankje. Er is een helling aanwezig om binnen te komen en binnen vind je een rolstoelvriendelijk toilet.

 

Wasvenboerderij EindhovenRestaurant Wasven
In de sfeervolle Gasterij of het terras van Wasven in Eindhoven kun je terecht voor een heerlijke lunch, een bijzonder diner of zomaar een kopje koffie of een drankje met iets lekkers. De entree bevat geen obstakels of drempels, geleide- en hulphonden zijn er welkom en er is een rolstoelvriendelijk toilet. Vanuit het terras start ook een verharde wandelroute (boomvriendelijke ondergrond) van 1 kilometer door het kasteelbos.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: