Download de app
Download de app
Navigatie knop

Mooie stappen op het gebied van toegankelijkheid in Provincie Zeeland

Nieuws

Vanaf nu is ook de toegankelijkheidsinformatie van de Gemeente Schouwen-Duiveland in de Ongehinderd app te vinden. Vorige week werd de app in het gemeentehuis in Zierikzee gelanceerd. Wethouder Ankie Smit opende het programma, waarna een actieve deelnemer van het Platform voor mensen met een beperking Schouwen-Duiveland zijn verhaal deelde. Na het officiële moment hebben de aanwezigen zelf ervaren hoe het is om slechtziend te zijn.

Gemeente Schouwen-Duiveland in de Ongehinderd app

Binnen Gemeente Schouwen-Duiveland zijn openbare (gemeentelijke) gebouwen, stembureaus en horeca & winkels op toegankelijkheid getoetst door keurmeesters van Ongehinderd. In de Ongehinderd app vind je toegankelijkheidsinformatie van ruim 95 locaties binnen de gemeente. Daarnaast wordt komende maand de training Ongehinderd Gastvrij, in hoe ondernemers mensen met een beperking zo gastvrij mogelijk kunnen ontvangen, gegeven en gaat het Platform voor mensen met een beperking Schouwen-Duiveland locaties in de gemeente met de Ongehinderd app beoordelen op toegankelijkheid. Het Platform bestaat uit ervaringsdeskundige vrijwilligers, die zich inzetten voor de emancipatie en integratie van mensen met een beperking. Mooie stappen op het gebied van toegankelijkheid!

Toegankelijkheid in Zeeland

Nog meer goed nieuws: ook Gemeente Sluis heeft zich bij Ongehinderd aangesloten en dat betekent dat heel Zeeuws-Vlaanderen in de Ongehinderd app te vinden is. Binnenkort kunnen mensen met een beperking ook de toegankelijkheidsinformatie van de gemeentelijke gebouwen in Sluis in de Ongehinderd app vinden. Naast de gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen werkt ook Gemeente Goes al jaren samen met Ongehinderd aan de toegankelijkheid van openbare (gemeentelijke) gebouwen en stembureaus en zijn ervaringsdeskundigen actief met de Ongehinderd app.

In samenwerking met Coloplast hebben we een Fit for Life Route met tien leuke tips voor een toegankelijk weekendje weg in Zeeuws-Vlaanderen opgezet.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: