Download de app
Download de app
Navigatie knop

Beleef de herfst in de omgeving van de Veluwe: 11 tips!

Nieuws

Voor de zesde Fit for Life Route hebben wij in samenwerking met Coloplast 11 leuke tips voor een toegankelijk weekendje uit naar Barneveld samengesteld. Barneveld staat natuurlijk bekend om de barnevelder kippen, maar Barneveld is zoveel meer. Het gezellige dorp biedt ruime keuze, van grote merken met bekende namen tot plaatselijke winkels met een verrassend aanbod. Je vindt er leuke horecagelegenheden en een culturele uitstap kan hierbij niet ontbreken. Nabijgelegen vind je één van de grootste natuurgebieden van Nederland, de Veluwe. Ideaal voor natuurliefhebbers die zich willen terugtrekken in de ongerepte natuur.

De locaties uit deze route zijn geselecteerd op basis van de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. Uiteraard hebben we de locaties getoetst voor iedereen, dus ook voor iemand die blind of slechtziend, doof of slechthorend, slecht ter been en/of gebruik maakt van een assistentiehond.

Winkel Choco & Zo

Ben jij ook zo gek op chocolade? Dan vind je Choco & Zo in Barneveld geweldig! Deze chocolaterie heeft voor ieder wat wils. Heerlijke bonbons van duurzame chocolade, een lekker kopje koffie en/of thee of andere leuke cadeau geschenken. Keuze genoeg! Of wil je liever een originele tijdsbesteding? Je kan namelijk ook aan een chocolade workshop deelnemen. Reden genoeg om Choco & Zo een bezoek te brengen. De winkel is geheel drempelvrij en rolstoeltoegankelijk en er is een mobiel pinapparaat aanwezig.

Lunchroom Hey Daar

Bij Lunchroom ‘Hey Daar’, is er genoeg lekkers te vinden! Heerlijke, vers afgebakken broodjes of oerbrood. Een verrukkelijke koffie met een likeurtje met slagroom? Of wat dacht je van een maaltijdsalade met hete kip? Mogelijkheden genoeg met deze zeer uitgebreide kaart. Geniet van een gemoedelijke plek met een prettige ambiance. De lunchroom is geheel drempelvrij en er is een bezoekbaar toilet aanwezig.

WestCord Hotel de Veluwe

Nabij Barneveld kom je tot rust in één van de grootste natuurgebieden van Nederland, de Veluwse bossen. In het WestCord Hotel de Veluwe kan je genieten van de stilte van de ongerepte natuur. Het hotel beschikt over twee aangepaste kamers inclusief aangepaste badkamers. Tevens is er een restaurant aanwezig, restaurant Hubertus waar je landelijk kan dineren en is er een toegankelijk terras dichtbij de bar.

Restaurant De Bonte Koe

Zin in verse, streekgebonden producten? Dan is restaurant De Bonte Koe iets voor jou! Geniet op het zonnige terras of stap binnen in het restaurant en neem plaats rond de gezellige open haard. Een ideale locatie voor een drankje, lunch of diner. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kopje koffie met huisgemaakt gebak? Laat je verrassen! Er is een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig.

Brasserie-Lunchroom de Rozentuin

Sfeervol lunchen? Dat kan zeker bij Brasserie-Lunchroom de Rozentuin. Word op je wenken bediend door het personeel en kies iets van de uitgebreide lunchkaart. Zo heb je de keus uit diverse broodjes, heerlijke soepen en gevarieerde tussendoortjes. Te veel keus? Dan kan je altijd kiezen voor de specialiteit, namelijk de High Tea of een Veluwsche koffietafel!

Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Bezoek het Oude Ambachten & Speelgoed Museum en laat je meenemen terug in de tijd toen er geen elektriciteit was en de meeste arbeid nog met de hand werd gedaan. Tijdens je bezoek ervaar je de ruim 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes! Een unieke beleving voor een leuk dagje uit. Er is een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig en voor bezoekers zijn er ook beschikbare rollators en rolstoelen aanwezig.

Vakantiewoning Hofstay 195

Wil je de stad ontvluchten en heerlijk tot rust komen op het mooie platteland? Dan is de vakantiewoning Hofstay 195 echt iets voor jou! Geniet van de mooie landelijk gelegen locatie net buiten Barneveld. Een ideale uitvalsbasis waar je op verzoek verse melk rechtstreeks van de koe kunt drinken. Een goede start van de dag. De vakantiewoning is aangepast voor rolstoelgebruikers. Let op, deze vakantieaccommodatie is erg populair dus boek ver van tevoren.

Restaurant De Oranjerie

Restaurant De Oranjerie vind je op landgoed Schaffelaar in Barneveld, midden op de Veluwe. Op deze sfeervolle locatie in Victoriaanse stijl kan je genieten van de ambachtelijke producten van leveranciers uit de directe omgeving. Je kunt hier terecht voor een heerlijke lunch of diner. Er is een alternatieve entree aanwezig en een rolstoelvriendelijk toilet.

Nederlands Pluimveemuseum

Barneveld staat als stad bekend om zijn pluimveeteelt en -handel met de Barnevelder kippen. Daarom mag een uitstapje naar het Pluimveemuseum niet ontbreken. Ontdek de geschiedenis van de kip en het ei, en maak een unieke wandeling in de hoendertuin! Er is een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig en bij de ingang kun je een rolstoel lenen.

Lunchroom de Rozerie

Tijdens het winkelen lekker een kopje koffie drinken? Of heerlijk lunchen? Dan ben je bij Lunchroom de Rozerie van harte welkom. De Rozerie is een bijzondere lunchroom, hier staan de medewerkers met een verstandelijke beperking altijd voor je klaar! De Rozerie is voor hen een leerwerkplek. Een mooi initiatief, wat wij graag met je willen delen. Er is een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig.

Schaffelaartheater

Beleef het prachtige en sfeervolle Schaffelaartheater in Barneveld. Het theater biedt verschillende voorstellingen aan die variëren van komische goocheltrucs tot cabaretvoorstellingen tot muziekconcerten. Gegarandeerd een origineel avondje uit. Het theater beschikt over rolstoelplaatsen in de zaal en beschikt over een rolstoelvriendelijk toilet.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: