Download de app
Download de app
Navigatie knop

Tien tips voor een Ongehinderd weekendje Zeeuws-Vlaanderen

Nieuws

Uitwaaien aan de Zeeuwse kust? Voor de vijfde Fit for Life Route hebben wij in samenwerking met Coloplast weer 10 leuke tips voor een toegankelijk weekendje weg uitgezocht.

Zeeuws-Vlaanderen is een regio die is omgeven door de Westerschelde en de Noordzee. De uitgestrekte stranden, duinen en prachtige polders zijn geliefde bestemmingen voor water- en natuurliefhebbers. Liever op pad in een stoere havenstad? Dan is Terneuzen de stad voor jou! Hier kun je genieten van historische panden, karakteristieke winkels en leuke horecagelegenheden. Kortom, een ideale bestemming!

De locaties zijn geselecteerd op basis van de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. Uiteraard hebben we de locaties getoetst voor iedereen dus ook voor iemand die blind of slechtziend, doof of slechthorend, slecht ter been en/of gebruik maakt van een assistentiehond.

’t Zusje Terneuzen

’s Avonds bourgondisch genieten? Ga dan naar restaurant ’t Zusje! Beleef een gezellige avond met heerlijke Spaanse tapas. Te veel keus? Geen probleem, want je kan de hele avond onbeperkt genieten van kleine gerechtjes. Ideaal om alles te proeven. Het restaurant beschikt over een rolstoelvriendelijk toilet.

Hampshire Hotel – Churchill Terneuzen

Tot rust komen en toch gezellige drukte opzoeken? Dan is het Hampshire Hotel – Churchill Terneuzen perfect voor jou. Gelegen op de Zeedijk, aan de Westerschelde kan je heerlijk genieten van het uitzicht op water. Het hotel beschikt over een aangepaste kamer inclusief badkamer.

Boerencamping de Paardenwei

Wil je een unieke boerderij beleving op een boerencamping in Zeeuws-Vlaanderen ervaren? Voor liefhebbers van paarden is Boerencamping De Paardenwei perfect! Je overnacht in een echte safaritent en de camping beschikt over een apart sanitairgebouw wat is aangepast met een douche en toilet voor rolstoelgebruikers. Neem vooraf contact op met de accommodatie om de slaapkamer faciliteiten, zoals een aangepast bed, af te stemmen.

’t Gerecht Restaurant & More

Lunchen, dineren of liever iets bestellen van de fingerfoodkaart? Bij ’t Gerecht Restaurant & More heb je een ruime keuze uit verschillende specialiteiten. Het restaurant beschikt over een sfeervolle serre, waar er met koud weer, genoten kan worden van een gezellige gashaard. ’t Gerecht Restaurant & More bevindt zich in het centrum van Terneuzen. Het restaurant beschikt over een rolstoelvriendelijk toilet.

Strandpaviljoen Breskens aan Zee

Zin in een plaatselijke verse vis, rechtstreeks uit de Noordzee of liever een hapje en een drankje? Bij Strandpaviljoen Breskens aan Zee is er keuze genoeg! Kijk uit over de zee en geniet van het water. Je kunt hier genieten van verse vis, vlees of vegetarisch: het menu biedt voor ieder wat wils. Het Strandpaviljoen beschikt over een rolstoelvriendelijk toilet.

Museum het Warenhuis

Een cultureel dagje uit beleven? Museum het Warenhuis/ Land van Axel heeft een mooie expositie die je mee terug in de tijd neemt naar het dagelijks leven in de vroege jaren van het Land van Axel. Ontdek hier meer over de geschiedenis van de plaatsen Axel, Terneuzen, Hoek, Sluiskil en Zaamslag. Er is een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig.

Vakantiewoning Merelaar

Midden in de polders van Zeeuws-Vlaanderen ligt de vakantiewoning Merelaar. Een knusse, sfeervolle en gezellige woning om heerlijk tot rust te komen in de natuur. Je kijkt uit op de prachtige polder en met goed weer kan je zelfs de schepen op het kanaal spotten. De vakantiewoning is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Goed om te weten, de vakantiewoning bevindt zich in een oud pand, waar de deuren iets smaller uitvallen.

Scheldetheater Terneuzen

Genieten van een leuke voorstelling? Bij het Scheldetheater in Terneuzen kan het. Het theater biedt verschillende voorstellingen aan die variëren van klassieke muziek tot lachwekkende sketches. Gegarandeerd een origineel avondje uit. Het theater beschikt over rolstoelplaatsen in de zaal en over een rolstoelvriendelijk toilet.

Brasserie Westbeer

Sfeervol dineren of gewoon een terrasje pakken? Dan ben je bij Brasserie Westbeer aan het juiste adres. Aan de druk bevaren Westerschelde heb je altijd genoeg om naar te kijken. Ook vindt er elke zondag een gezellige zondagsbrunch plaats waar je kunt genieten van verschillende lekkernijen van het land en uit de zee. De Brasserie beschikt over een rolstoelvriendelijk toilet.

Standroute Scheldeboulevard

Bij Brasserie Westbeer vind je een verhard pad waar je een mooie wandeling kunt maken langs de Westerschelde. Het pad is ongeveer 3 kilometer lang. Bij Brasserie Westbeer vind je een uitkijkpunt dat rolstoeltoegankelijk is. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de binnenkomende vaarvoertuigen. Alle toegankelijkheidsinformatie over deze route vind je in de Ongehinderd app.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: