Download de app
Download de app
Navigatie knop

Vanaf 1 januari 2019 dienen al uw stembureaus toegankelijk te zijn voor iedereen!

Nieuws

In de aanloop naar de verkiezingen van maart jl. hebben we al de vraag gekregen of wij ook stembureaus kunnen toetsen. Maar onlangs heeft ook minister Hugo de Jonge alle gemeenten aangeschreven dat alle stembureaus op 1 januari 2019 toegankelijk moeten zijn voor iedereen. Dit geldt dus ook voor uw gemeente.

Maar hoe weet u welke stembureaus toegankelijk zijn en welke nog niet? Welke aanpassingen dient u te treffen om ervoor te zorgen dat iedereen, dus ook mensen met een beperking, zijn of haar stem uit kan brengen? Heeft u hier de mankracht en expertise voor in huis of maakt u graag gebruik van de kennis van een specialist?

Ongehinderd helpt u graag om concreet en daadkrachtig werk te maken van deze nieuwe regelgeving. Getrainde keurmeesters van Ongehinderd brengen middels een toegankelijkheidstoets de toegankelijkheid van de stembureaus in kaart. Dit gebeurt aan de hand van een unieke methodiek welke voldoet aan de wettelijke criteria voor stembureaus. Hierbij wordt de toegankelijkheid voor zowel mensen met een motorische-, auditieve- en visuele beperking, als ook voor mensen met een hulp- of blindengeleidehond in acht genomen.

Naar aanleiding van de toegankelijkheidstoets ontvangt u per stembureau een pasklare adviesrapportage waarmee u zicht krijgt op de eventuele verbeterpunten en ook hoe u het beste deze aanpassingen uit kunt voeren. Om toegankelijkheidsinformatie aan uw inwoners beschikbaar te stellen worden de stembureaus in de Ongehinderd app weergegeven. Middels deze kant-en-klare oplossing wordt u als gemeente maximaal ontzorgd en kunt u tevens ervoor zorgen dat u per 1 januari 2019 ook daadwerkelijk aan deze nieuwe regelgeving kunt voldoen.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden. U kunt hiervoor contact opnemen via: gemeenten@ongehinderd.nl en 040-7803333.

 

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: