Download de app
Download de app
Navigatie knop

Twee locaties ontvangen het Keurmerk!

Nieuws

Een mooi moment om bij stil te staan: het Politiebureau in Zeist heeft als allereerste politiebureau in Nederland het Zilveren Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid mogen ontvangen. Enkele verbeterpunten die zij hebben doorgevoerd, zijn het aanbrengen van markeringen op de glazen wanden en deuren. De intercom is verlaagd en bij de trap naar de entree is een leuning aangebracht. Het Zilveren keurmerk is donderdag 16 januari feestelijk overhandigd door Wethouder Laura Hoogstraten aan politieman Evert en gebouwbeheerder Abel.

Én het is dubbel feest in gemeente Zeist, want ook restaurant ‘Bij Johannes’ heeft het Bronzen Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid mogen ontvangen. Gefeliciteerd met deze twee mooie prestaties!

Het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid

Het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid is bedoeld voor de ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland met een beperking. Dit is 15% van de bevolking. Het zijn mensen met auditieve, visuele, motorische en verstandelijke beperkingen en mensen die gebruik maken van een assistentiehond.

Het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid (NLKT) biedt gebouweigenaren en -beheerders de handvaten om hun gebouwen stapsgewijs en binnen de mogelijkheden toegankelijk te maken voor iedereen.

Ongehinderd App 

Alle toegankelijkheidsinformatie van het politiebureau in Zeist en het restaurant ‘Bij Johannes’ zijn te vinden in de Ongehinderd app.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: