Download de app
Download de app
Navigatie knop

Op pad met de Eindhovense Jeugdraad

Nieuws

De Eindhovense Jeugdraad gaat een advies uitbrengen over het thema discriminatie en inclusieve samenleving. Om hiervoor input te geven mochten wij dinsdag 10 januari een presentatie geven over leven met een beperking, het belang van toegankelijkheid en hoe wij ons hier bij Ongehinderd voor inzetten.

Presentatie door Ongehinderd in de RaadszaalNa een theoretische basis, gingen we met de leerlingen de stad in om hen zelf te laten ervaren hoe het is om in een rolstoel of met slecht zicht door de stad te bewegen. Wat zijn dan juist goede voorbeelden en welke obstakels kom je tegen? Wanneer is een hellingbaan bijvoorbeeld te steil of om zelfstandig op te rollen, of wat maakt het voor verschil als de bestrating duidelijk contrast door middel van kleurverschil heeft.

Deze ervaringsronde zorgde voor bewustwording onder de Jeugdraad en leverde genoeg gesprekstof op tijdens een korte nabespreking. Hoe lastig is het bijvoorbeeld dat er vaak over je, in plaats van tegen je, gepraat wordt. Of als je je in een winkel door smalle gangpaden moet bewegen en iets uit het bovenste schap wil pakken.

Wij wensen de Jeugdraad veel succes met maken van dit advies en het presenteren hiervan aan de Gemeenteraad!

Eindhovense Jeugdraad in centrum EindhovenEindhovense Jeugdraad in Eindhoven centrum

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: