Download de app
Download de app
Navigatie knop

Ontdek de MKB Toegankelijke Route in Nuenen

Nieuws

Voor de zomer zijn we in Nuenen druk bezig geweest met het in kaart brengen van een MKB Toegankelijke Route. Inmiddels is deze route, met daarin 21 lokale ondernemers, afgerond en in de Ongehinderd app te vinden.

Sabrina SchoenmakerMet deze informatie krijgen inwoners en bezoekers met een beperking inzicht in waar zij in Nuenen zelfstandig op pad kunnen en lekker kunnen winkelen. Sabrina Schoenmaker legt uit waarom juist deze zelfstandigheid voor haar belangrijk is: “Bij winkels en horeca die goed toegankelijk zijn, gaat het zoveel makkelijker en spaar ik energie voor mijn sportieve uitdagingen.”

Eigenaar 't Nuenens Bakkertje met gouden Keurmerk ToegankelijkheidDe winkels en restaurants hebben van onze specialisten advies ontvangen hoe ze de toegankelijkheid van hun zaak verder kunnen verbeteren. Joke Schepers van ’t Nuenens Bakkertje vertelt waarom ze met de route meedoet: “Ik vind het echt heel belangrijk om goed toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking, omdat hier veel oudere mensen met een rollator of een scootmobiel komen. Ik wil graag dat zij ook naar binnen kunnen.”

Wilmi Janssen van Auberge Vincent in Nuenen ziet toegankelijkheid ook als voorwaarde om voor iedereen gastvrij te kunnen zijn: “Wij vinden het enorm belangrijk om toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking. Dit heeft alles te maken met gastvrijheid en dat is wel een van onze belangrijkste uitgangspunten die wij ons personeel heel erg bijbrengen. Dit is voor mij een onderdeel van gastvrijheid voor iedereen.”

Bekijk hieronder de MKB Toegankelijke Route in Nuenen (klik op de afbeelding voor een vergroting), of bekijk de toegankelijkheid van de locaties uit deze route in onze app.

MKB Toegankelijke Route Nuenen

MKB Toegankelijke Route

Uiteindelijk werkt het programma MKB Toegankelijk toe naar een compleet en landelijk digitaal overzicht (www.mkbtoegankelijkeroute.nl) van toegankelijke routes in Nederland. Dit overzicht kunnen mensen met een beperking raadplegen als zij een toegankelijk dagje eropuit willen. Want iedereen moet kunnen meedoen. 

Wilt u graag meer informatie, of bent u benieuwd of en wanneer we in uw gemeente een MKB Toegankelijke Route ontwikkelen? Neem dan contact met ons op via info@ongehinderd.nl.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: