Download de app
Download de app
Navigatie knop

Zon, zee en een toegankelijk strand!

Nieuws

In de omgeving van Den Haag eropuit? Wat dacht je van lekker lunchen in een strandtent? Genieten op het strand en overnachten in een comfortabel hotel? Dat kan hier allemaal. Voor deze tweede Fit For Life Route hebben we in samenwerking met Coloplast een combinatie van leuke strandtenten, hotels en activiteiten voor je uitgezocht.

De locaties zijn geselecteerd op basis van de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. Uiteraard hebben we de locaties getoetst voor iedereen dus ook voor iemand die blind of slechtziend, doof of slechthorend, slecht ter been is en/of gebruik maakt van een assistentiehond.

Sea Life Scheveningen
Even genoeg van het strand en wil je de onderwaterwereld ontdekken? Plan dan vooral ook een bezoekje aan Sea Life Scheveningen. Naast diverse vissen, schilpadden, zeepaardjes hebben ze ook een buitenverblijf met pinguïns en otters. Het gebouw beschikt over een rolstoelvriendelijk toilet en een lift. Verder zijn er aardig wat hellingbanen aanwezig in het pand, dus houd hier rekening mee bij je bezoek.

Rolstoelopgang Scheveningen
Wil je echt het strand op en de zeelucht ruiken? Maak dan gebruik van de rolstoelopgang bij het strand van Scheveningen. Hier kun je het strand op door middel van een verhard pad dat eindigt in een uitkijkplateau.

De Waterreus
Dineren en de zon zien ondergaan in de zee? Dat kan bij De Waterreus in Scheveningen. Uiteraard kun je hier genieten van diverse visspecialiteiten. Maar ook voor een drankje, lunch of zelfs ontbijt kun je hier goed terecht. Op zondag hebben ze hier bovendien een uitgebreid ontbijtbuffet. Deze strandtent ontving in 2016 het Nederlands Keurmerk voor toegankelijkheid dus met de toegankelijkheid zit het hier wel goed.

Pathé Scheveningen
Even genoeg van al het zand? Verdwijn even in het donker voor een paar uurtjes bij de Pathé bioscoop Scheveningen. In de zalen vind je speciale plaatsen voor rolstoelgebruikers. Ook is er een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig.

Ibis Hotel Den Haag Scheveningen
Overnachten in de buurt van het strand bij Scheveningen kan in het Ibis Hotel Scheveningen. Je zit hier op minder dan 100 meter van het strand. In dit hotel is een rolstoeltoegankelijke kamer met een aangepaste badkamer.

Strandopgang Kijkduin
Bij Kijkduin kun je ook met een rolstoel het strand op. Aan het einde van het pad bevindt zich een verhard uitkijkplateau. Daarnaast kun je via deze strandopgang ook diverse strandtenten bereiken, waaronder Strandtent 14.

Strandtent 14
Even bijkomen met een koud drankje aan het strand? Dat kan goed bij Strandtent 14 in Kijkduin. Geniet hier bijvoorbeeld van een speciaal biertje en heerlijke borrelhapjes. Zowel binnen als op het terras kun je fijn zitten. Bij de entree zit wel een kleine drempel. Buiten vind je een rolstoelvriendelijk toilet.

Crowne Plaza Den Haag
Na een actieve dag lekker tot rust komen in een fijn hotel? Dan zit je met een overnachting in Crowne Plaza in Den Haag goed. Comfort vinden ze hier heel belangrijk. Ook voor een hapje en drankje kun je hier terecht in het restaurant. In gebouw vind je naast een aangepaste kamer, een lift en een rolstoelvriendelijk toilet.

Strandopgang Katwijk
Bij Restaurant Strandhuys Katwijk heb je een strandopgang met een verhard pad naar het strand. Hier zijn ook strandrolstoelen te leen.

Strandhuys Katwijk
Een lekker visje, spareribs of een vegaburger: lekker eten hebben ze genoeg bij Strandhuys Katwijk. Bij de entree is een kleine drempel, maar er is een alternatieve entree die drempelvrij is. Ook beschikt het Strandhuys over een rolstoelvriendelijk toilet.

AFAS Circustheater
Musicals, concerten of andere theatervoorstellingen: bij het AFAS Circustheater zit je goed voor een avondje uit. Verspreid door de zaal vind je diverse rolstoelplaatsen, deze kun je telefonisch reserveren. Daarnaast vind je een lift en een rolstoelvriendelijk toilet in het theater.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: