Download de app
Download de app
Navigatie knop

Online zelfscan voor ondernemers

Nieuws

Gerard de Nooij, oprichter van Ongehinderd:

Gasten met een beperking zoeken toegankelijke restaurants /accommodaties en in de praktijk zijn veel locaties in de basis goed toegankelijk. Helaas heerst er onder aanbieders nog vaak onduidelijkheid over de mate waarin hun accommodatie toegankelijk is. Jammer, want hierdoor lopen zij omzet mis. Daarom hebben we de online zelfscan ontwikkeld. Een handige, praktische en eenvoudige tool die ondernemers binnen 5 minuten belangrijke informatie geeft om werk te kunnen maken van het omzetpotentieel wat deze doelgroep kan bieden.


Toegankelijkheid wordt steeds belangrijker

Toegankelijkheid van bedrijven voor mensen met een beperking wordt, zeker gezien de vergrijzing, steeds belangrijker. Ruim 2 miljoen mensen in Nederland hebben een beperking. Dit zijn mensen die gebruik van een rolstoel, zijn slecht ter been, blind of slechtziend, doof of slechthorend, of hebben een assistentiehond. Net als ieder ander, gaan ook zij graag op pad voor een hapje of een drankje, een weekendje weg of een welverdiende vakantie. In de praktijk blijkt dat niet iedere ondernemer zich bewust is van de mate van toegankelijkheid van de winkel, de accommodatie of locatie. Dat is jammer, want iedereen moet ongehinderd mee kunnen doen in de samenleving én ondernemers laten hiermee kansen liggen. Een locatie hoeft overigens zeker niet altijd 100% toegankelijk te zijn, het is wel belangrijk om goed te communiceren over welke voorzieningen er zijn.

Daarom hebben we vanuit Ongehinderd samen met MKB Toegankelijk een gratis online zelfscan ontwikkeld waarmee u, als ondernemer, de toegankelijkheid van uw locatie binnen enkele minuten in kaart kan brengen.

Vul de gratis zelfscan in!

De zelfscan is nu beschikbaar voor ‘Toegankelijk Overnachten’ en ‘Toegankelijk Eten en Drinken’. U kunt de scan het beste via een mobiel of tablet invullen. Er worden 5-10 vragen gesteld over uw locatie. Nadat de antwoorden zijn ingevuld, ontvangt u rechtstreeks een e-mail met het resultaat. Hiermee heeft u direct inzicht in hoeverre uw accommodatie in de basis toegankelijk is.

Klik hier voor de scan Overnachten

Klik hier van de scan Eten en Drinken

Ben je na het invullen van de scan geïnteresseerd in het verbeteren van de vindbaarheid van uw locatie voor deze potentiële gasten uit deze doelgroep? Neem dan even contact met ons op via bedrijven@ongehinderd.nl of 040-7803333.

15% meer omzet 

Door in te spelen op de behoefte van duidelijke informatievoorziening en eventuele eenvoudige aanpassingen op het gebied van toegankelijkheid is de kans op groei in omzet 15%. Een bezoeker met een beperking wordt namelijk vaak vergezeld door een complete familie of vriendengroep. Ook zij kiezen daarmee voor een goed toegankelijke locatie. Het levert trouwe, tevreden en méér bezoekers en meer omzet op. Met de zelfscan kunt u eenvoudig een eerste stap zetten.

 

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: