Download de app
Download de app
Navigatie knop

Tweede deel MKB Toegankelijke Route weer een groot succes

Nieuws

Een kopje koffie drinken, naar de wc gaan of ergens winkelen, voor mensen met een beperking is dit niet altijd vanzelfsprekend. Ongehinderd en het programma MKB Toegankelijk van VNO-NCW en MKB-Nederland, werken samen aan het project de MKB Toegankelijke Route, een initiatief om samen met gemeenten en ondernemers winkelstraten toegankelijker te maken.

Tweede deel van de MKB Toegankelijke Route

Na een succesvolle eerste route, gingen we afgelopen maanden voor de tweede MKB Toegankelijke Route langs in de gemeenten Assen, Veendam, Tubbergen, Schagen, Bergen-NH, Almelo, Den Haag, Leidschendam, Krimpen aan den IJssel, Kampen, Ommen, Hengelo, Bloemendaal, Haarlemmermeer, Leiden en Heemstede. We hebben in deze gemeenten in totaal 360 winkels, hotels en restaurants getoetst op toegankelijkheid en geadviseerd over hoe zij hun onderneming toegankelijker kunnen maken. We hebben maar liefst 58 keurmerken mogen uitreiken aan locaties en daarnaast zijn er veel gehandicaptenparkeerplaatsen die voldoen aan het keurmerk.

Resultaten en videoreeks MKB Toegankelijke Route

Ter afsluiting van MKB Toegankelijke Route gaan we langs de deelnemende gemeenten om hier onder andere de resultaten van het project aan de wethouder te overhandigen en deelnemende ondernemers te bezoeken. In een reeks video’s gaan we in gesprek met wethouders, ondernemers en ervaringsdeskundigen over het belang van toegankelijke winkelstraten. Bekijk hieronder de video’s van de gemeenten waarin de MKB Toegankelijke Route al gelanceerd is.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: