Download de app
Download de app
Navigatie knop

Toegankelijkheidstoets subsidie aanvraag VSBfonds

Twee mensen kijken samen naar papieren en op laptop

Ongehinderd kan u helpen met het uitvoeren van een toegankelijkheidstoets, inclusief een rapportage met adviezen om de toegankelijkheid van uw locatie te verbeteren. Ook in het verdere (ver)bouwproces kunnen we u ondersteuning bieden en zoveel mogelijk zorg uit handen nemen. Met het programma Ongehinderd bouwen begeleiden we u van de initiatieffase tot en met realisatie en oplevering.

Toegankelijkheidstoets met adviesrapportage

Middels een toegankelijkheidtoets wordt de toegankelijkheid van uw locatie in kaart gebracht door een getrainde Inspecteur Toegankelijkheid van Ongehinderd. Aan de hand van een objectieve en uniforme toetsingsmethodiek brengen zij verschillende locaties op eenzelfde manier efficiënt en zorgvuldig in kaart. Hierbij worden ter toelichting ook foto’s gemaakt. Na afloop van de toets worden de bevindingen samen met u besproken. Ook ontvangt u een overzichtelijk rapport met daarin adviezen hoe u de toegankelijkheid van uw locatie (nog verder) kunt optimaliseren voor mensen met auditieve, visuele, motorische en verstandelijke beperkingen en mensen die gebruik maken van een geleide- of assistentiehond. De verbeteradviezen zijn in detail uitgewerkt, zodat ze makkelijk en foutloos uitgevoerd kunnen worden. In veel gevallen worden er verschillende alternatieven genoemd, waaruit u de voor u meest passende kunt kiezen.

Lees hier meer over de toegankelijkheidstoets

Mensen met een beperking staan bij elkaar met iemand met een document erbij

Ongehinderd bouwen

Nieuwbouw, verbouw of renovatie: elk project is anders en vraagt om een andere aanpak. Door gebruik te maken van het totaalprogramma Ongehinderd Bouwen zorgt u ervoor dat toegankelijkheid altijd op de juiste wijze wordt geborgd. Onze experts kijken met u mee tijdens alle fases van het bouwproces, van de projectvoorbereiding tot de -uitvoering en de oplevering. Zodat u zoveel mogelijk zorg uit handen genomen wordt. Ongehinderd heeft het programma ontwikkeld in samenwerking met Ed. Bijman. Ed richt zicht als architect op rolstoelarchitectuur: ontwerp-oplossingen voor mensen met een beperking die naast functioneel ook mooi zijn.

De voordelen van Ongehinderd bouwen
* Een expert kijkt met u mee tijdens alle fases van het bouwproces en u ontvangt een kant en klare rapportage per fase. Deze kan worden gebruikt bij de verantwoording aan een subsidieverstrekker.
* In een fysieke toets wordt het eindresultaat in kaart gebracht, zodat de (eventuele) laatste puntjes nog op de -i- gezet kunnen worden.
* De adviezen zijn gegroepeerd per gradatie van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid, zodat u uw ambities stapsgewijs kunt realiseren.
* Uw locatie wordt gepresenteerd in de landelijke Ongehinderd app en website. Hierdoor is voor iedereen zichtbaar dat uw locatie goed toegankelijk is. Én de locatie is goed vindbaar voor de grote doelgroep van mensen met een beperking.
* Bij het afsluiten van een abonnement wordt de toegankelijkheid geborgd middels check-ups en herkeuringen. Zo blijft alle informatie geverifieerd.

Lees meer informatie over Ongehinderd bouwen

 

Vraag vrijblijvend een prijsberekening aan

Vraag via het formulier hieronder vrijblijvend een prijsberekening aan die u mee kunt sturen met de subsidie-aanvraag. In onderstaande tabel vindt u een indicatie van de kosten van een toegankelijkheidstoets en het programma Ongehinderd bouwen.
Prijsindicatie diensten Ongehinderd

Vraag vrijblijvende prijsberekening aan

Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: