Download de app
Download de app
Navigatie knop

Ongehinderd Testdag

Ongehinderd Testdag

Ken jij iemand die gebruikmaakt van een rolstoel of slecht ter been, slechthorend, doof, blind of slechtziend is? Of heb je zelf een lichamelijke beperking? Dan hoeven we jou niet te vertellen dat er in Nederlandse gebouwen letterlijk en figuurlijk nog flink wat drempels te overbruggen zijn. Dat is jammer, want iedereen wil er gemakkelijk en zonder belemmeringen op uit kunnen. Daarom zet Ongehinderd zich in om Nederland toegankelijker te maken. Daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken!

Tijdens de landelijke Ongehinderd Testdag op woensdag 9 oktober gaan we samen fysiek op pad om de toegankelijkheid binnen gemeenten te verkennen. Ook als je op deze dag niet kunt deelnemen, kun je toch meedoen met de Ongehinderd Testdag. Je kunt namelijk vanaf 25 september al beoordelingen plaatsen in de app en zo kans maken op een ontspannen weekendje weg naar Terneuzen of één van de andere prijzen!

Zo willen we op een leuke manier bewustwording over toegankelijkheid creëren. Iedereen, met en zonder beperking, mag meedoen! Zo maken we Nederland samen toegankelijker. Doe jij ook mee?

Ongehinderd Testdag

De Ongehinderd Testdag vindt plaats in de landelijke Week van de Toegankelijkheid. Iedereen is tijdens de testdag uitgenodigd om binnen verschillende gemeenten locaties te beoordelen met de Ongehinderd app. De focus ligt hierbij vooral op goede voorbeelden van toegankelijke culturele locaties zoals musea, theaters en bioscopen, natuurgebieden en overnachtingslocaties.

Wie?
Iedereen – met of zonder beperking – kan meedoen.

Wat?
De leukste plekjes in jouw gemeente in kaart brengen. De Ongehinderd app helpt je om dit stapsgewijs te doen.

Wanneer?
Woensdag 9 oktober is de Ongehinderd Testdag, maar vanaf woensdag 25 september kun je al aan de slag gaan om jouw ervaringen te delen.

Waar?
De app is in heel Nederland te gebruiken.

Hoe kun je meedoen?

1. Download de gratis Ongehinderd app
Dit kan via de Apple App Store of Google Play Store. Heb je een ander apparaat, ga dan naar de website: app.ongehinderd.nl.

2. Maak een profiel aan
Hierdoor kun je zelf ook beoordelingen plaatsen bij bestaande of nieuwe locaties in de app of op de website.

3. Plaats zoveel mogelijk beoordelingen
Uitgebreide en creatieve beoordelingen worden gewaardeerd! 1 foto zegt meer dan 1.000 woorden, dus indien mogelijk voeg een foto toe aan je beoordeling.

4. Deel jouw ervaring via social media
Hoe meer posts, foto’s, vlogs en blogs geplaatst worden, hoe beter we de Testdag en toegankelijkheid onder de aandacht kunnen brengen! Gebruik #testdag2019, tag @ongehinderd en eventueel @<gemeentenaam> of @<locatienaam>.

5. Win een weekendje weg!
Plaats jij van 25 september tot 9 oktober de meeste beoordelingen of de leukste beoordeling in de Ongehinderd app? Dan maak je kans op een heerlijk weekendje Terneuzen! Inclusief een lekkere lunch bij Brasserie Westbeer, een cultureel avondje uit bij het Scheldetheater en een overnachting in het Hampshire Hotel – Churchill Terneuzen.

Waar kun je meedoen?

De app is in heel Nederland te gebruiken, dus je kunt overal op pad om jouw favoriete plekjes op toegankelijkheid te beoordelen. Iedereen mag meedoen!

Tijdens de landelijke Ongehinderd Testdag op woensdag 9 oktober wordt in een aantal gemeenten ook een speciaal programma georganiseerd. In Gemeente Amersfoort, Berg & Dal, Delft, Den Haag, Goes, Haarlemmermeer, Huizen, Kampen, Schouwen-Duivenland, Velsen en Zeist ben je van harte uitgenodigd om samen de toegankelijkheid binnen de gemeente in kaart te brengen.

Heb je vragen over de testdag?

Bel dan naar 040-7803333 of mail naar info@ongehinderd.nl. Meer uitleg over het downloaden van de app of het plaatsen van een beoordeling vind je op www.ongehinderd.nl/app.

Aftermovie Ongehinderd Testdag 2018

Bekijk hier de aftermovie van de Testdag 2018 om alvast in de stemming te komen!

 

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: