Download de app
Download de app
Navigatie knop

Staatssecretaris VWS reikt Keurmerk voor Toegankelijkheid uit aan BENU Apotheek

Nieuws

BENU eerste apotheek met Keurmerk Toegankelijkheid

BENU Apotheek Wateringse Veld in Den Haag ontvangt als eerste apotheek het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. Op vrijdagochtend 23 december reikt Staatssecretaris Van Rijn (Ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport) het keurmerk uit aan Bart Tolhuisen, algemeen directeur BENU Nederland.

Kwetsbare doelgroepen
BENU laat alle driehonderd eigen apotheken keuren voor het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. Ook gaat BENU aanpassingen doen om de toegankelijkheid te verbeteren. De apotheker wil een verschil maken door zich in te zetten voor kwetsbare doelgroepen in de samenleving.

Staatssecretaris Van Rijn: “Mensen met of zonder beperking hebben gelijke dromen en verdienen daarom gelijke kansen. En dat vereist weer gelijke toegang. Daarom is de discussie over een toegankelijk Nederland zo vreselijk belangrijk en daarom is dit Keurmerk zo belangrijk. En het staat of valt met de praktijk. Mijn felicitaties aan BENU Apotheek, een voorbeeld!”.

Keurmerk
Het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid gaat uit van vijf componenten: een toegankelijke entree, toegang tot de goederen en diensten, toegang tot toiletten, assistentie en bejegening en informatieverstrekking over de toegankelijkheid. Bedrijven en organisaties kunnen zich aanmelden voor het keurmerk via www.keurmerktoegankelijkheid.nl.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: