Download de app
Download de app
Navigatie knop

Ongehinderd Testdag: samen maken we Nederland toegankelijker!

Nieuws

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid wordt de allereerste landelijke Ongehinderd Testdag georganiseerd! Op woensdagmiddag 3 oktober zullen er honderden mensen met en zonder beperking op pad gaan om met de Ongehinderd app locaties te testen op toegankelijkheid. Otwin van Dijk (burgemeester Oude IJsselsteek), Gerard de Nooij (Ongehinderd) en naar verwachting zelfs de minister zullen de aftrap doen. Op een centrale locatie in de Gemeente Zeist wordt het startsein gegeven, wat via live streaming uitgezonden wordt in alle gemeenten die meedoen met de dag. Deze is ook via onze website te volgen.

Het thema van de Week van de Toegankelijkheid is ‘Lekker vrij’. De teams gaan daarom vooral langs bij restaurants en vrijetijdslocaties, maar natuurlijk kunnen ook openbare locaties zoals het gemeentehuis aan een test onderworpen worden. Tijdens de dag zal de focus liggen op goede voorbeelden van toegankelijke plekken in de gemeente. Doel van de dag is om op een leuke manier meer bewustwording te creëren over toegankelijkheid.

Meedoen als gemeente?

Als gemeente kun je actief deelnemen aan de Ongehinderd Testdag. Dit is een laagdrempelige en kant-en-klare manier om invulling te geven aan de Week van de Toegankelijkheid. Met dit event wordt op een positieve en leuke manier bewustwording gecreëerd voor de gemeente. Deelname is kosteloos. Voor meer informatie of aanmelden: stuur een mailtje naar gemeenten@ongehinderd.nl o.v.v. Testdag voor gemeenten.

Meedoen als platform?

We nodigen lokale platforms en gehandicaptenraden van harte uit om bij te dragen aan de Ongehinderd Testdag. De leden en achterban van deze organisaties hebben veel lokale kennis en ervaring op het gebied van toegankelijkheid. Door de krachten te bundelen kan deze dag en het onderwerp toegankelijkheid zo goed mogelijk onder de aandacht worden gebracht in de gemeente. Dit kan uiteraard ook in samenwerking met de gemeente. Voor vragen en aanmelden stuur een mail naar info@ongehinderd.nl o.v.v. Testdag voor platforms.

Meedoen als deelnemer?

Ongehinderd roept iedereen die een bijdrage wil leveren op om mee te doen met de Testdag. Ook als je zelf geen beperking hebt, kun je meedoen. Misschien kun je aanhaken bij een team in je gemeente, of wil je samen met een ambassadeur van Ongehinderd op pad? Heb je interesse en wil je meer informatie? Meld je nu vast aan via Facebook (niet verplicht) of stuur dan een mailtje naar info@ongehinderd.nl o.v.v. Testdag voor deelnemers.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: