Download de app
Download de app
Navigatie knop

Ongehinderd Testdag 2018

Nieuws

Ken jij of ben jij iemand die gebruik maakt van een rolstoel, rollator, loopstok, kruk, scootmobiel, taststok, gehoorapparaat, gebarentaal, blindengeleiden-, hulphond of iemand met een ander soort beperking? Vast wel! Dan weet je ook dat er letterlijk en figuurlijk nog flink wat drempels zijn in publieke gebouwen in Nederland. Jammer, want niemand wil gehinderd worden. Daarom zet Ongehinderd zich in om belemmeringen weg te nemen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Op 3 oktober 2018 organiseren we de landelijke Ongehinderd Testdag. Op deze dag roepen we iedereen op om de toegankelijkheid van Nederland in kaart te brengen. Het doel: de leukste (en toegankelijke) plekjes in kaart brengen voor mensen met een beperking. Alle vrijetijdslocaties mogen beoordeeld worden. Denk bijvoorbeeld aan restaurants, hotels, B&B’s, maar ook attractieparken en natuurgebieden. De focus ligt op goede en toegankelijke locaties, maar uiteraard kun je ook tips geven.

Wie?
Iedereen – met of zonder beperking – kan meedoen.

Wat?
Het doel is om de leukste plekjes in jouw gemeente in kaart te brengen. De Ongehinderd app helpt je om dit stapsgewijs te doen.

Waar?
De app is in heel Nederland te gebruiken.

Hoe werkt het?

 • Stap 1: Download de gratis Ongehinderd app.
  Dit kan via de Apple App Store of Google Play Store. Heb je een ander apparaat, ga dan naar de website: app.ongehinderd.nl.
 • Stap 2: Maak een account aan.
  Hierdoor kun je zelf ook beoordelingen plaatsen bij bestaande of nieuwe locaties in de app of op de website.
 • Stap 3: Plaats zoveel mogelijk beoordelingen.
  Uitgebreide en creatieve beoordelingen worden gewaardeerd! 1 foto zegt meer dan 1.000 woorden, dus indien mogelijk voeg een foto toe aan je beoordeling.
 • Stap 4: Deel jouw ervaring via social media.
  Hoe meer posts, foto’s, vlogs en blogs geplaatst worden, hoe beter we de Testdag onder de aandacht kunnen brengen! Gebruik #Testdag2018, tag @ongehinderd en eventueel @<gemeentenaam> of @<locatienaam>.
 • Stap 5: Win gave prijzen!
  Plaats jij de meeste beoordelingen of de leukste? Dan win jij een Ongehinderd dagje uit!

Meld je nu vast aan via Facebook (niet verplicht).

Ben je actief bij een lokale belangenorganisatie?
Klik dan hier voor meer informatie over wat je lokaal met de Ongehinderd Testdag kunt doen.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: