Download de app
Download de app
Navigatie knop

Onbeperkt genieten in de Achterhoek

Nieuws

Achterhoek Toerisme is voor het project “Onbeperkt genieten in de Achterhoek” een samenwerking met Ongehinderd gestart. Met als doel dat alle gasten en inwoners, ongeacht een lichamelijke- en/of geestelijke beperking, onbeperkt van hun vrije tijd kunnen genieten in de Achterhoek.

Van vakantie tot dagje uit: deze toeristische regio heeft namelijk veel te bieden. Denk hierbij aan vele slaapplaatsen, een uitgebreid fiets- en wandelnetwerk, heerlijke restaurants en leuke attracties. Ideaal dus om er in eigen land lekker op uit te gaan! Ongehinderd en Achterhoek Toerisme vinden het belangrijk dat iedereen, met of zonder beperking, hiervan kan genieten.

Wat gaan we doen?
Deze zomer gaan we de toegankelijkheid van meer dan 100 locaties in 8 Achterhoekse gemeenten in kaart brengen zodat mensen met een lichamelijke beperking ook precies weten waar ze goed terecht kunnen. De deelnemende gemeenten zijn Bronckhorst, Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk, Aalten, Oude IJsselstreek, Lochem en Doetinchem. De toegankelijkheidsinformatie zal eenvoudig terug te vinden zijn in de gratis Ongehinderd app en op de website van Achterhoek Toerisme.

Naast deze informatievoorziening ontvangen de deelnemende ondernemers tips om de toegankelijkheid van hun locatie voor mensen met een beperking te verbeteren. We willen hiermee zorgen voor meer bewustwording, beter toegankelijke locaties en meer gasten die zich thuis voelen in de Achterhoek.

Over Achterhoek Toerisme
Achterhoek Toerisme mag een prachtig gebied onder de aandacht van consumenten brengen. De ingrediënten zijn er: de typische Achterhoekse kenmerken en de wijze waarop zij door consumenten beleefd kunnen worden. Als regiomarketingorganisatie zijn ze primair verantwoordelijk voor de toeristische marketing van de Achterhoek: de toerist moet de regio weten te vinden.

Om de Achterhoek bij (potentiële) bezoekers op de kaart te zetten, werken ze samen met ondernemers, gemeenten, provincie en andere stakeholders. Ze fungeren als verbinder, bijvoorbeeld tussen ondernemers onderling. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat de beleving van de toerist overeenkomt met de beloften die ze wekken. Ze besteden daarom aandacht aan informatievoorziening, gastheerschap en de routestructuur.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: