Download de app
Download de app
Navigatie knop

Eerste Vegro Verpleegartikelen Thuiszorgwinkel krijgt keurmerk

Nieuws

René Kamerbeek, algemeen directeur van Vegro Verpleegartikelen, ontvangt vandaag het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid voor de Vegro Thuiszorgwinkel aan de Volendamlaan in Den Haag. Dit is de eerste Vegro Thuiszorgwinkel dat het certificaat ontvangt. Gerard de Nooij, oprichter van Ongehinderd, rijkt het keurmerk uit op het Vegro Symposium 2016.

Vegro slaat de handen ineen met Ongehinderd om haar Thuiszorgwinkels toegankelijk te maken. Ongehinderd gaat de Thuiszorgwinkels van Vegro testen op toegankelijkheid. Daarmee hopen zij voor alle Thuiszorgwinkels het Keurmerk Toegankelijkheid te ontvangen. “Toegankelijkheid draagt bij aan de keuzevrijheid van de cliënt en staat daarom bij Vegro hoog in het vaandel”, schrijft de organisatie in een publicatie in Vegro Magazine (september 2016).

Vegro speelt hiermee in op de komende wetswijziging. Per 1 januari 2017 moeten alle openbare gebouwen toegankelijk zijn voor mensen met een beperking, of hiervoor moeten aanpassingen gedaan worden. Aansluitend hierop is het keurmerk ontwikkeld, gesteund door voormalig Tweede Kamerlid Otwin van Dijk en diverse gehandicaptenorganisaties.

Naast de uitreiking van het keurmerk, presenteert De Nooij vandaag Ongehinderd en het Nederlandse Keurmerk voor Toegankelijkheid op het Vegro Symposium, in Paleis Het Loo, Apeldoorn. Hij spreekt hier over de toegankelijkheid van de zorg.

U leest meer over de samenwerking in Vegro Magazine, te verkrijgen bij de Vegro Thuiszorgwinkels en via de Vegro website.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: