Download de app
Download de app
Navigatie knop

Doe ook mee met de Ongehinderd Testdag!

Nieuws

Wij zijn op zoek naar jouw favoriete toegankelijke locaties! Daarom organiseren we ook dit jaar tijdens de Week van de Toegankelijkheid de Ongehinderd Testdag. Vanwege het coronavirus zal het dit jaar er wel wat anders uit zien dan de afgelopen jaren. Het doel: op een positieve manier aandacht en bewustwording genereren voor toegankelijkheid. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Ongehinderd Testdag 2020

De Ongehinderd Testdag sluit aan bij het thema van de Week van de Toegankelijkheid (5 t/m 9 oktober) en focust dit jaar op digitale informatievoorziening over de toegankelijkheid. Deze informatie is, zeker in deze tijd rondom het coronavirus, van groot belang voor mensen met een beperking om een (toekomstig) uitje te kunnen plannen.

Daarom hebben we jouw hulp nodig! We nodigen je uit om voor de Ongehinderd Testdag jouw favoriete locatie door te geven, die goed toegankelijk is voor mensen met een beperking. Bij de leukste en best toegankelijke locatie uit alle aanmeldingen komt rondom de Week van de Toegankelijkheid een keurmeester van Ongehinderd langs om de toegankelijkheid tot in detail in kaart te brengen. Deze informatie wordt toegevoegd in de Ongehinderd app. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen gemakkelijk een uitje kan plannen en onbezorgd op pad kan gaan.

Meld jouw favoriete locatie aanVrienden eten samen aan tafel

Geef vóór 25 september jouw favoriete toegankelijk locaties online door via community@ongehinderd.nl. Vermeld hierbij de volgende informatie:

  • Volledige naam van de locatie
  • Plaatsnaam
  • Waarom je deze locatie aanmeldt. Wat maakt deze locatie goed toegankelijk?

Wie weet wordt deze locatie uitgebreid in de Ongehinderd app weergegeven.

Waar kun je meedoen?

Je kunt vanuit het hele land jouw toegankelijke locatie aanmelden. Op basis van de aanmeldingen kiezen we vervolgens locaties verspreid door het land om in kaart te brengen voor een uitgebreide weergave in de Ongehinderd app.

Tijdens de Ongehinderd Testdag 2020 nemen ook een aantal gemeenten actief deel: Berg en Dal, Bloemendaal, Goes, Haarlemmermeer, Katwijk, Kerkrade en Schouwen-Duiveland. Deze gemeenten willen hiermee op een positieve manier bewustwording voor de toegankelijkheid en inclusie binnen hun gemeente. Onze keurmeester gaat in al deze gemeenten langs om rondom de Week van de Toegankelijkheid één locatie tot in detail in kaart te brengen en toe te voegen aan de Ongehinderd app.

Ongehinderd app

Alle locaties die worden getoetst tijdens de week van de toegankelijkheid zijn zichtbaar in de Ongehinderd app. Via de app kun je eenvoudig de toegankelijkheid van deze en vele andere locaties vinden en kun je ons helpen locaties te beoordelen op de toegankelijkheid. Download de gratis Ongehinderd app via de Apple App Store of Google Play Store of ga naar de website: app.ongehinderd.nl.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: