Download de app
Download de app
Navigatie knop

Deel jouw bijzondere voorbeeld van toegankelijkheid en win een nachtje weg!

Nieuws

Wij zijn op zoek naar bijzondere voorbeelden van toegankelijkheid! Ken jij een voorbeeld van een gebouw dat op een mooie, slimme, verrassende of vanzelfsprekende manier toegankelijk is of is gemaakt? Deel dan jouw voorbeeld en maak kans op een nachtje weg!

We komen in de praktijk allerlei voorbeelden van toegankelijkheid tegen. De ene mooier dan de andere. Bijvoorbeeld als je via een goederenlift, de zijdeur of de personeelsingang naar binnen moet. Een locatie is dan wel toegankelijk en dat is in de eerste plaats positief, maar wij zoeken dit keer iets anders. Samen met architect Ed. Bijman zoeken we namelijk bijzondere voorbeelden, waarbij toegankelijkheid als vanzelfsprekend in het ontwerp opgenomen is.

Hiermee kunnen we architecten en ontwikkelaars inspireren om toegankelijkheid mee te nemen in het ontwerp van een gebouw. We willen ze laten zien dat toegankelijkheid niet suf hoeft te zijn, maar juist ook heel mooi kan zijn en op een natuurlijke manier opgenomen kan worden in de gebouwde omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lift of een mooie hellingbaan bij een prachtige monumentale trap, of een rolstoelvriendelijk designtoilet. Of bijzondere bewegwijzering, die voor iedereen te lezen en te begrijpen is.

Deel ook jouw voorbeeld en maak kans op een overnachting

Hellingbaan in natuurDeel ook jouw bijzondere voorbeeld van toegankelijkheid en maak kans op een volledig verzorgde
overnachting in Nederland. Wat moet je hiervoor doen?

  • Maak een foto van een goed en bijzonder voorbeeld van een toegankelijke locatie.
  • Mail deze foto uiterlijk 2 januari, met de locatie en toelichting, naar community@ongehinderd.nl.
  • Wie weet maak jij kans op een heerlijk nachtje weg in eigen land.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: