Download de app
Download de app
Navigatie knop

Bubbels en pannenkoeken in het Vechtdal!

Nieuws

Eelke Kelderman bezocht drie locaties van de eerste Coloplast Fit for Life Route in het Vechtdal. Lees hier haar ervaringen!

Camperplaats Vechtdal

In een houtgestookte hottub met een glaasje bubbels midden in de weilanden van het mooie Vechtdal. Laat maar mij maar lekker dobberen. Wat een zaligheid. De rust is inmiddels wedergekeerd bij Camperplaats Vechtdal. Even hiervoor zat ik nog met Jan, Henk, Tjeerd en Janny (respectievelijke de wethouder van Dalfsen, directeur Marketing Oost, eigenaresse van de camperplaats en mijn lief) knie aan knie gezellig te keuvelen over de heerlijkheden van het leven. We hebben allemaal de nieuwe tillift getest, een soort doopvlucht zeg maar. De plaatselijke krant maakte er nog een foto van, natuurlijk met de klinkende glazen omhoog.

Janny en echtgenoot Luit zijn twee jaar geleden begonnen met de camperplaats. Naast hun vrijstaande woning was plek zat. Zelf enthousiast camperaars, droomde zij van een camperplaats met luxe. Vier van hun twaalf camperplaatsen kregen daarom een houtgestookte hottub en er is een blotevoetenpad en sauna (niet erg rolstoeltoegankelijk). Voor een massage of schoonheidsbehandeling wordt schoonheidsspecialiste Margreet uit het dorp opgetrommeld. Toen Janny een familie met een gehandicapte dochter zag stunten om in de hottub te komen werd het idee van de tillift geboren. Het innovatie Topprogramma Overijsselse Toeristische Ondernemers (TOTO) (link) geeft het financiële duwtje en nu kan iedereen genieten van de heerlijk warme hottub.

Helemaal rimpelig hijs ik mezelf na drie uur (!) uit het warme water. Gelukkig staat een rolstoeltoegankelijke camper voor ons klaar en kunnen we na een lekker maaltje zo ons bedje instappen. De zon schijnt op mijn gezicht als ik de volgende ochtend wakker wordt. We hebben het gordijntje van het grote achterraam gisteravond lekker open gelaten. Na een paar heerlijke broodjes uit het Vechtdalmandje, Janny bestelt het graag bij de bakker voor haar gasten, nemen we afscheid van Janny en Luit en ons knusse onderkomen. Hopelijk tot snel!

Voor dit speciale hottub-moment stond een huurcamper van Benica campers voor ons klaar op de camperplaats. Voor de mensen die, net als ik, geen camper hebben is een oplossing in de maak! Luit timmert zo snel als lukt een rolstoeltoegankelijke kampeerwagen in elkaar. Dus binnenkort kun je ook zonder eigen camper slapen op de camperplaats en genieten van de hottub! Het sanitair bij camperplaats Vechtdal is beperkt toegankelijk. Kijk hiervoor in de ongehinderd app.

SomerWende

We rijden door het schattige brinkdorpje Rheeze langs bermen vol fluitenkruid en paardenbloemen richting koffie -en theeboerderij SomerWende. Maar liefst drie parkeerplekken voor rolstoelgebruikers. Even later showen eigenaars Henk en Wilma ons trots de twee splinternieuwe aangepaste badkamers. Het is bijna overdreven, maar vertelt Henk ons, er moest een rolstoeltoegankelijk toilet komen en gezien onze toekomstplannen voor een minicamping wilden we het nu gelijk goed aanpakken. Voorbijgangers mogen ook gebruik maken van de toilet. Bij Henk en Wilma is dit jaar een officieel Rustpunt ingericht, een kleine blokhut waar je zelf een kopje koffie of thee kunt zetten en even op adem kan komen tijdens een wandel- of fietstocht. Mooi fietsen en wandelen kan je zeker in deze omgeving.

Wij gaan lekker koffie ruiken! Wilma is een echt koffie- en theesommelier. Haar opleiding sloot ze af met een rondreis door Indonesië, een koffer vol verhalen nam ze mee naar haar eigen koffie- en theeproeverij. Inmiddels is er zelfs een echte theeplantage bij de boerderij. Het is lekker koffieleuten aan de lange tafel bij Henk en Wilma. De oude boerderij is mooi opgeknapt maar de sfeer is nog gezellig, zoals vroeger. Ik ben geen koffiefan maar de zachte smaak van de Ethiopisch koffie kan ik toch echt waarderen. Wilma laat me ook de gemalen supermarkt koffie ruiken en proeven. Ja, die geur ken ik, de smaak ook. Brrr, daar hou ik dus niet van. Altijd al geweten dat ik een fijnproever ben!

Na de koffieproeverij wandelen we nog even door de wuivende weilanden richting de Vecht. De rivier slingert prachtig door het landschap. Vlakbij vind je ook het rolstoeltoegankelijke zelf te bedienen fietsveer. Wat mij betreft mogen ze opschieten met die camping, laat ze dan ook een mooie rolstoeltoegankelijke trekkershut neerzetten.

Een koffie-of thee proeverij boek je al vanaf 4 personen bij de SomerWende. Rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig.

Restaurant De Rheezerbelten

Wij staan in het veld als de eerste asperge uit de grond gehaald wordt. Nou ja, symbolisch dan, want even later liggen er al kilo’s geschilde en ongeschilde, violette en witte asperges klaar voor de verkoop in de mooie landwinkel van aspergeboerderij het Nijenhuis. We vieren de officiële opening van het aspergeseizoen, het witte goud uit het oosten. We nemen natuurlijk wat mee voor thuis, met een zak vol heerlijke verse krielaardappeltjes.

Maar vandaag koken we niet. Helemaal in stijl schuiven we onder het rood/wit geblokte tafelkleed bij Restaurant de Rheezerbelten voor een super lekkere aspergepannenkoek. De zachte asperges zijn meegebakken met het beslag en er wordt een flinke bak eisalade bij geserveerd. Mmm, met het witte wijntje erbij helemaal geen gekke combinatie. Op dinsdagavond is het rustig in het ruime restaurant. Eigenaresse Margé neemt de tijd voor haar gasten en loopt langs de tafeltjes voor een gezellig babbeltje. Ze is eigenlijk fysiotherapeut maar in 2003 nam ze, samen met haar man, het restaurant van haar ouders over. Ze vertelt enthousiast over de samenwerking met andere bedrijven in de omgeving. Vanuit de Rheezerbelten kun je dus ook kanovaren, met de rolstoeltoegankelijke huifkar op pad, op koesafari en allerlei stoere outdooractiviteiten ondernemen.

Margé denkt graag mee bij het organiseren van een leuke feest- of familiedag. Veel mensen zetten ook de auto bij de Rheezerbelten neer en gaan eerst lekker fietsen of wandelen in de bosrijke omgeving. Daarna schuiven ze aan op het grote terras of gezellig binnen bij de haard. Naast pannenkoeken is er ook een bistro aan de andere kant van de grote boerderij. Buiten is onder de bomen een groot terras met kruidentuin, speeltuin en midgetgolfbaan.

Bekijk hier alle tips voor in het Vechtdal!

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: