Download de app
Download de app
Navigatie knop

Blog: De Caraïben in ons eigen Nederland

Nieuws

Anne van Dijk bezocht het stand in Katwijk aan Zee, inclusief Strandhuys Katwijk. Dit zijn twee locaties van de tweede Fit for Life Route van Coloplast en Ongehinderd. Lees hier haar ervaring!

Strand Katwijk

Het was buiten 35 graden. De zon strak aan de hemel en je zou ter plekke smelten -mocht dat tot de mogelijkheden behoren. Afijn, met 35 graden boven nul zit er maar een ding op: op naar de Nederlandse kust.

En zo kwamen wij na een autorit van bijna 2 uur in Katwijk aan Zee. Wat een prachtige plek, vol leven en bedrijvigheid! De boulevard ligt strak aan het mooie duinpad en het strand is via meerdere strandopgangen heel goed te bereiken met de rolstoel, oftewel mijn butler George.

Strandhuys Katwijk

We streken neer in Strandhuys Katwijk. Een ontzettend warm en hip ingericht strandpaviljoen. Ik waan me in de Caraïben, door de lekkere sfeer en het warme weer. De inrichting is veelzijdig: het straalt strand en zee uit, met de warmte van een brasserie waar overal zitjes staan, met open haarden, gezellige loungehoekjes met veel groene planten aan het plafond en op de grond rondom de zitjes. Een combinatie tussen vintage en modern komt hier prachtig tot z’n recht. Helemaal mijn ding, want ook thuis combineer ik graag oud met nieuw. Ik kan me voorstellen dat je hier ook in de andere jaargetijden zeker weten tot rust komt.

Anuschka, een van de eigenaars, runt al ruim 20 jaar samen met haar broer en schoonzus Strandhuys Katwijk. Zij hebben in 2015 het roer omgegooid en gekozen voor een strandpaviljoen dat 364 dagen per jaar geopend is. Anuschka: “Een strandpaviljoen als het onze biedt voor ieder wat wils. Want elk seizoen heeft immers zijn eigen charme. In de winter kan je hier genieten van de harde wind en ruwe zee, terwijl je in de zomer het heuse strandgevoel kan beleven”.

Het lunchen onder een strak blauwe lucht, met temperaturen die een Caribisch gevoel oproepen, en dan ook nog op het strand, is een beleving op zich. De mega clubsandwich zag er niet alleen lekker uit, dat was hij ook. Ook het 12-uurtje van manlief viel in de smaak. De bediening past perfect bij het paviljoen, oud en jong door elkaar, verschillende stijlen en hartstikke aangename mensen die lol hebben in wat zij samen doen. Je voelt en beleeft hier de gezellige en warme sfeer echt. Alles klopt; de gezellige mensen, de aankleding, de menukaart en zelfs het bestekzakje had gelijk: Good things, take time.

Na de lunch zijn we over het aangelegde betonplatenpad over het strand gereden. Wat een feest om met je rolstoel tussen de duinen, het strand en de strandpaviljoens te rijden. Ik heb er enorm van genoten. Op een kleine crash na, vastzittend in het zand met m’n butler George. Gelukkig werd ik gered door mijn ridder zonder zijn witte paard; manlief trok mij liefdevol uit het zand.

Voor ons absoluut een fijne herinnering die we snel opnieuw gaan beleven. Tot snel Katwijk.

Bekijk alle tips voor omgeving Den Haag

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: