Download de app
Download de app
Navigatie knop

Bijeenkomst ‘De kansen van inclusie: ondernemerschap, lokale economie en toerisme’

Nieuws

Donderdag 26 januari waren we aanwezig bij een waardevolle bijeenkomst van MKB-Nederland, VNO-NCW en de VNG, waarin de MKB Toegankelijke Route centraal stond.

Deelnemers bijeenkomst voeren tafelgesprekTijdens verschillende tafelgesprekken werden er ervaringen uitgewisseld over hoe gemeenten met de MKB Toegankelijke Route lokaal invulling geven aan toegankelijkheid en hoe hier binnen de gemeente een vervolg aan wordt gegeven. Aan iedere tafel zat iemand vanuit een gemeente waar een MKB Toegankelijke Route ontwikkeld is, ervaringsdeskundigen vanuit het platform en gemeenten die (mogelijk) interesse hebben in een dergelijke route. Onder het genot van een lunch werden in een informele sfeer openhartige gesprekken gevoerd.

Successen en uitdagingen

Deelnemende gemeenten deelden hun successen en uitdagingen met betrekking tot de MKB Toegankelijke Route. Een aantal ervaringen die genoemd werden:

Deelnemers bijeenkomst voeren tafelgesprek* Er zijn in gemeenten verschillende aanpakken geweest. De MKB Toegankelijke Route is een mooi concept dat aangepast kan worden aan wat lokaal werkt.

* We zien dat gemeenten ook na de ontwikkeling van de route actief aan de slag gaan. Een mooi voorbeeld is gemeente Tubbergen, zij werken nu bijvoorbeeld met het platform en Ongehinderd samen om de toegankelijkheid in de gemeente verder te verbeteren.

* Een uitdaging voor het verbeteren van de toegankelijkheid van de ondernemingen wordt gezien in de financiële barrières waar ondernemers in deze tijd tegenaanlopen.

* De meerwaarde van de MKB Toegankelijke Route kan naast het voordeel voor bezoekers ook gezocht worden in de toegankelijkheid van locaties voor (potentiële) medewerkers met een beperking. Zeker gezien de huidige personeelstekorten bij veel ondernemingen.

MKB Toegankelijke Route

Met de MKB Toegankelijke Routes zetten we samen met VNO-NCW, MKB-Nederland en gemeenten toegankelijkheid op de kaart én stimuleren we lokale ondernemers om te voldoen aan een erkend basisniveau van toegankelijkheid. In totaal staan er nu maar liefst 31 MKB Toegankelijke Routes in onze app, waarbij we ruim 700 ondernemers adviseerden om de toegankelijkheid van hun zaak te verbeteren. Vanaf februari gaan we verder met het vervolg en starten we met een MKB Toegankelijke Route in Amersfoort.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: