Download de app
Download de app
Navigatie knop

100% dekking in de Ongehinderd app: doe mee!

Nieuws

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat het VN-verdrag Handicap geratificeerd werd. Veel gemeenten, bedrijven en instellingen zetten steeds meer stappen op het gebied van inclusie en toegankelijkheid. Dit willen we vieren!

Uit onderzoek onder mensen met een beperking blijkt dat duidelijke informatievoorziening over toegankelijkheid heel belangrijk is. Van ruim 90 gemeenten staan inmiddels vele locaties in de Ongehinderd app. Voor onze gebruikers is het van belang dat deze informatie compleet is en dat elke gemeente goed zichtbaar in de app is. Vanaf september gaan we daarom zorgen dat we ons doel, 100% dekking in de Ongehinderd app, nog sneller gaan behalen.

Hoe werkt het?

Onze Inspecteurs Toegankelijkheid gaan de komende 2 jaar in alle gemeenten een groot deel van de openbare gebouwen toetsen. De belangrijkste toegankelijkheidsinformatie wordt vervolgens in de Ongehinderd app gepubliceerd. Met deze informatie wordt het voor mensen met een beperking gemakkelijker om zelfstandig deel te nemen aan de maatschappij en kunnen zij ongehinderd op pad.

Welke gebouwen gaan we toetsen?

We willen de belangrijkste openbare gebouwen in kaart brengen. Daarvoor hebben we de hulp van gemeenten nodig. We nemen contact met alle gemeenten op om te vragen welke gebouwen we zeker moeten meenemen. Denk hierbij aan het gemeentehuis, sportaccommodaties, theaters, musea, bibliotheken, buurtcentra, scholen en dergelijke.

Help mee!

We vragen aan de gemeente alleen of ze ons kunnen helpen met de selectie te maken van de gebouwen. Wij regelen de rest! Er zitten hier geen kosten aan verbonden.

Heeft u al een goed idee voor de gebouwen binnen uw gemeente? Neem dan contact op met gemeenten@ongehinderd.nl of 040-7803333 dan kunnen we uw gemeente inplannen.

Al aangesloten als gemeente?

Voor de aangesloten gemeenten verandert er uiteraard niks. Bovendien heeft u ook nog steeds de voordelen van uw abonnement, zoals de uitgebreide weergave in de app, de speciale overzichtspagina voor de gemeente, het up-to-date houden van de informatie en de adviesrapportages waarmee u direct aan de slag kan.

Voor onze gebruikers

Goed nieuws: dit houdt in dat er veel toegankelijkheidsinformatie in de Ongehinderd app bijkomt. Hou de Ongehinderd app en en onze social media in de gaten voor de laatste updates. Wil je ons helpen? Download de Ongehinderd app en beoordeel locaties op toegankelijkheid.

Partners van Ongehinderd

Met trots presenteren wij onze partners die samen met ons Nederland toegankelijker maken: